Frissen Fejérből

2021.09.02. 12:55

Párhuzamosan nőnek majd meg a soponyai csemeték

Ismét új ötlettel rukkolt elő a Zichy János Általános Iskola vezetése. Az ünnepélyes tanévnyitón még szoboravató is volt.

Palocsai Jenő

A faültetésből a kisdiákok is kivették a részüket

Fotó: Nagy Norbert / Fejér Megyei Hírlap

Az első becsöngetést követő tanévnyitón a gyermekeket Hollósi Lászlóné Anikó intézményvezető fogadta, és külön köszöntötte az első osz­tályosokat. Nemcsak buzdító szavakkal öntött lelket beléjük, de egy emléklapot is átnyújtott a részükre, hogy maradjon valami emlék erről a nagy napról.

A faültetésből a kisdiákok is kivették a részüket
Fotó: Nagy Norbert / Fejér Megyei Hírlap

Azonban nemcsak a gyermekeknek, de az iskolának is lesz maradandó emléke, ugyanis az évnyitón ültettek egy facsemetét is, mely az elkövetkezendő nyolc évben párhuzamosan fog fejlődni a nebulókkal. A faültetésből maguk a kisdiákok is kivették a részüket.

Természetesen ezzel nem volt vége az ajándékok sorának, hiszen közben elhangzott pár vers is, ami a szellem ajándéka, majd Szücs Norbert is köszöntötte a diákokat: az elsősök kis ajándékcsomagot is kaptak a polgármestertől.

Aztán a tanévet kezdők serege átvonult a bejárat melletti ligetes részre, ahol felavatták Szabó József fafaragó bagolyt ábrázoló szobrát. A kálozi művész nemcsak tapsot, de egy csokor virágot is kapott az avatást követően az iskola előkertjében.

A sok esemény és ajándékozás után megkezdődött az új tanév, mindenki visszavonult az osztálytermébe.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában