Frissen Fejérből

2021.09.29. 17:30

Nem volt akadály – A népművészeten keresztül ismerkedhettek Fehérváron

A népművészeten keresztül ismerkedhettek a hétköznapi esetekkel, problémákkal és a magyar népművészettel a program résztvevői.

Baráth Eszter

Az állomásokat végigjárva, a Kézművesek Házában búcsúztak el egymástól a résztvevők

Fotó: Nagy Norbert / Fejér Megyei Hírlap

A Más Fogyatékos Gyermekekért Alapítvány által működtetett Fejér Megyei Család, Esélyteremtő és Önkéntes Ház szervezésében valósult meg az Akadálymentes idegenvezetés elnevezésű program a Rác utcában. A délelőtt során több állomáson keresztül ismerhették meg a közelben lévő érdekes, kiemelt helyszíneket a résztvevők. Horváth Gergely, a Család, Esélyteremtő és Önkéntes Ház vezetője elmondta, a program a társadalmi inklúzióról, befogadásról szól.

Az állomásokat végigjárva, a Kézművesek Házában búcsúztak el egymástól a résztvevők
Fotó: Nagy Norbert / Fejér Megyei Hírlap

Az idegenvezetés során a Hunyadi Mátyás Technikum diákjait és fogyatékosügyi szervezetek tagjait, képviselőit próbálták meg összehozni a közös rendezvénnyel. Az esemény zárásakor látható volt, hogy ez jól sikerült, hiszem mosolyogva köszönték meg egymásnak a közös délelőttöt, és köszöntek el egymástól a résztvevők.

– Gyakorlatilag éljék meg azokat a közös értékeket, és lássák egymástól azokat a mindennapi problémákat, dolgokat, amik az életvitelükből fakadnak! – fejtette ki a program célját Horváth Gergely. Mindezt a népi hagyományok útján próbálták megközelíteni, így a résztvevők nemezelhettek, szőhettek, fonhattak és kis koszorúkat, ajtódíszeket is készíthettek. A középiskolások ezeket a technikákat kipróbálhatták úgy is, hogy szemüket bekötötték, így tapintásukra hagyatkozhattak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában