Frissen Fejérből

2021.09.12. 07:25

Nem lesz lámpás zebra Vértesbogláron

Részben önkormányzati, részben állami beruházásban újultak, újulnak meg utak a településen. A Kossuth, a Rákóczi és az Alkotmány utcában már befejezték a munkát.

Borsányi Bea

A Rákóczi utcában a múlt héten fejezték be a munkát

Fotó: Pesti Tamás / Fejér Megyei Hírlap

Mintegy 20 millió forintból, nagyjából egy kilométer hosszan kapott új aszfaltot a Kossuth, a Rákóczi és az Alkotmány utca, amelyekben szeptember elején kezdtek el dolgozni, és a múlt héten már el is készült az új útfelület. Amint azt Sztányi István, a település polgármestere lapunknak elmondta, a felújításra 75 százalékos támogatottságú pá­lyázaton nyertek pénzt, így az önkormányzatnak mindössze ötmillió forintjába került a munka. Ezekhez a részekhez nagyjából húsz éve nem nyúltak, így a felújítás időszerű volt.

A Rákóczi utcában a múlt héten fejezték be a munkát
Fotó: Pesti Tamás / Fejér Megyei Hírlap

További útépítés is várható: zajlik a 8126-os számú út Csákvártól a felcsúti körforgalomig tartó felújítása. Ennek keretében a község Csákvár felőli bejáratánál készül egy forgalomlassító sziget, melynek feladata a lakott területre begördülő gépjárművek sebességének csökkentése. Ez az itt élők biztonságát szolgálja, mint ahogy a gyalogátkelő újonnan megvalósuló villogó lámpája is. A polgármester elmondta, az önkormányzat közlekedési lámpát szeretett volna a művelődési ház előtti zebrához, ám a szakemberek szerint a lámpa hamis biztonságérzetet ad, ezáltal sok az átkelőhelyen bekövetkező gázolásos baleset. A nagy áthaladó forgalom miatt feltorlódott autók kipufogói pedig jobban szennyezik a környezetet. Lámpa tehát nem lesz.

A munka során felújítják a buszöböl felületét, és kiépítik a padkákat. – A mi életünket is megkönnyíti a megújult út – mondta Sztányi István.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában