Frissen Fejérből

2021.09.01. 16:38

Negyedszázadot ünnepelt a Honvédség és Társadalom Baráti Kör Székesfehérvári Szervezete

A vá­rosháza dísztermében tartotta a Honvédség és Társadalom Baráti Kör Székesfehérvári Szervezete az ünnepi közgyűlését.

Silye Sándor

Benkő Tibor a HM emlékplakettjét adta át Karsai Bélának

Fotó: Nagy Norbert / Fejér Megyei Hírlap

A fennállás negyedszázados évfordulóját eredetileg 2020-ban, az egyesület 25., jubileumi évében tartották volna, de a pandémia közbe­szólt. Karsai Béla, a szervezet elnöke nyitotta meg a közgyűlést, köszöntötte a megjelenteket, köztük Benkő Tibor honvédelmi minisztert, Spányi Antal megyés püspököt, a Magyar Honvédség Parancsnoksága képviselőit, Székesfehérvár korábbi polgármesterét, Warvasovszky Tihamért, a város jelenlegi vezetőjét, Cser-Palkovics Andrást, s megemlékezett az egyesület elmúlt időszakban elhunyt tagjairól.

Benkő Tibor a HM emlékplakettjét adta át Karsai Bélának
Fotó: Nagy Norbert / Fejér Megyei Hírlap

Spányi Antal megyés püspök köszöntője után megvitatták Karsai Béla beterjesztését a 25+1 éves beszámolóról, és a Görög István elnökhelyettes által előadott, a következő öt év feladatainak fő irányára vonatkozó javaslatot, amit a közgyűlés elfogadott.

Ezután Benkő Tibor honvédelmi miniszter, majd Be­luzsár Tamás, az MHP társadalmi kapcsolatokért felelős vezetője mondta el üdvözlő gondolataikat. Benkő Tibortól hallhattuk többek között, hogy köszönettel tartoznak az elmúlt 26 évért e hon legeredményesebb szervezetének a fiataloknak való útmutatásért, az értékek megőrzéséért. Végül a HM emlékplakettjét adta át Karsai Bélának, miként Sándor Zsolt vezérőrnagy az MHP ajándékát.

A közgyűlés zárásaként emlékérmet adtak át 52 fő részére, amelyeket a többség a helyszínen, míg néhányan más alkalommal vehettek át.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában