Frissen Fejérből

2021.09.26. 15:43

Nádasdladányi lecsós nap a KisKukta-díjért

Finom illatokat vitt az enyhe szellő a nádasdladányi sportpályánál a szombati lecsós napon. A szervezők erre az alkalomra hirdették meg a szabadtűzön készített lecsós ételek versenyét.

Siki Szabolcs, V. Varga József

Vidámpark dodzsemmel

Fotó: Siki Szabolcs

A szeptember végi vidámságon minden korosztály megtalálhatta a saját szórakozását, hiszen a kicsiket ugrálóvár és körhinta, a nagyobbakat lánchinta és dodgem, míg a felnőtteket számos színpadi produkció csábította.

A slágergyáros Sláger Tibó több mint 300 sikerdal szerzője és előadója
Fotó: Siki Szabolcs

Az önkormányzat déltől faluebéddel szolgált a vendégseregnek. Az aprónépet a Marvel szuperhősök interaktív műsora várta, majd délután sztárfellépők sorjáztak a pódiumon. Elsőként a Desperado zenélt, őket Szekeres Adrien, majd a slágergyáros Sláger Tibó követte.

Színpadon a Desperado!
Fotó: Siki Szabolcs

A nagyérdemű aztán Patai Annának, az Inflagranti együttesnek és a Rico & Miss Mood formációnak tapsolhatott.

Mulassunk! – Móni és Viki tánca
Fotó: Siki Szabolcs

A nap zárásaként tűzijáték szikrázott. A lecsós ételek versenyében a Család névre hallgató gárda vitte el a pálmát, és lett így a KisKukta-díj birtokosa, megelőzve a Nagy Utazók és a Bélatelep fantázianevű csapatot. Különdíjban részesült a Lecsókollak alakulat.

De tegyünk említést a díjazott étkekről

Harmadik helyezést a „Bélatelep” csapata kapta. Az ő lecsójuk cukkinit is tartalmazott, egy kicsit ettől volt eltérőbb a többitől. Faragó Zoltán, Faragó Dorina, Bíró Mózes, Nánainé Gurmai Szilvia, Nánai Attila alkották a csapatot.

Második helyet ítélte oda a zsűri a „Nagyutazók” csapatnak. (képen ők vannak) Mint megtudtam ők Sváb lecsót készítettek. Különlegessége igazából a szokásoson kívül szalonna alap kétféle kolbász kis rizzsel sűrítve kicsit csípősen a végén egészbe beleütve a tojások. Fényképen: balról jobbra haladva: Szabó Gabriella, Vonáné Kati, Buzásné Irénke és Péter Gyöngyi.

Fotó: Siki Szabolcs

Első helyen a „Család” csapat végzett. Galaczi Zoltánné elmondása alapján Ők enyhén csípős tarhonyás lecsót pirított szalonnával és debreceni kolbásszal vittek a zsűri elé.

Fotó: Siki Szabolcs

Különdíjban részesült a „Lecsókollak” kettős. (róluk is mellékelem a képet) Gyémánt János és Kálmán László kettőse a jól bevált mondhatni „sima” virslis lecsót rittyentették össze. Ha jól láttam lila hagymával kezdték…

Saját gondolatom a lecsóhoz- nagyanyám volt amikor gyenge tököt is reszelt bele, de elég sokféleképpen el lehet készíteni ezt az egyszerű és nagyszerű ételt. Például a cigány lecsóba burgonyát is aprítanak. Van egy másik változat amihez galuskát szaggatnak. Vagy éppen lecsós szeletet netán lecsós csirkemájat is említhetném. Egy a lényeg! Könnyen elkészíthető, kevés alapanyagból és mondhatni szakértelem nélkül is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában