Frissen Fejérből

2021.09.17. 16:00

Több helyszínen folyik a bicskei intermodális központ építése

Folyik a bicskei intermodális központ kialakításának első üteme, látványos építések zajlanak.

Zsohár Melinda

20210916 intermodiális központ építése, Bicske. Fotó: Pesti Tamás PT Fejér Megyei Hírlap

Fotó: Pesti Tamás / Fejér Megyei Hírlap

A nagyállomáson kibontottak egy régi vasúti épületet a felüljárónál, s nagy erőkkel alakítják ki az utakat körülötte több kilométeren, a kiváltott szántóföldek helyén. A tízmilliárd forintos beruházás elindult, a nagyszabású vállalkozás megváltoztatja Bicske és a környék településeinek közlekedési lehetőségeit. Megváltozik a nagyállomás környéke, az átszállás feltételei javulnak. A Budapest–Hegyeshalom vasútvonal Magyarország egyik legfrekventáltabb vonala, rengetegen használják a mindennapi munkába járásra a közösségi közlekedést. Bicskén az első ütemben új összekötő út épül felüljáróval, meghosszabbítják a gyalogos-aluljárót.

A közrakodó is kikerül a mostani helyéről, új buszmegállót, buszfordulót és tárolóhelyeket, taxiállomást, parkolókat alakítanak ki. A régi, Monarchia-korabeli, lebontott épület formájához hasonlóan épül újjá a felvételi épületnek nevezett nagyállomás majd a következő ütemben. Bicske buszforgalma is kiemelkedően jelentős, munkanapokon 212, hétvégén 75 autóbuszjárat érinti három országos és hét regionális autóbuszvonalon a várost. Az éves utasszám 2,7 millió fő.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában