nagy öröm a településnek

2021.09.02. 16:45

Méltó helyszíne lesz a Megyenapnak a megújult Nádasdy-kastély

Impozáns környezetben rendezik meg a 2021. évi Megyenapot, melynek ezúttal a Nádasdy-kastély ad otthont.

Héjj Vivien

A megszépült épületegyüttes interaktív kiállítási tematikával bővül – mondta el lapunknak négy és fél hónapja Virág Zsolt, a Nemzeti Kastélyprogram és Nemzeti Várprogram miniszteri biztosa és Glázer Tamás, a Nemzeti Örökségvédelmi Fejlesztési Nonprofit Kft. ügyvezető igazgatója a helyszínbejáráson. Arról értesültünk: jelenleg az utolsó simítások, vagyis a kiállítás berendezése zajlik. A megújult nádasdladányi Nádasdy-kastélyt előreláthatólag idén nyár végén már a nagyközönség is megtekintheti.

Fotó: Pesti Tamás / Fejér Megyei Hírlap

A már hagyományosnak számító Megyenap már csak a külsőségek miatt is izgalmas idén: a programoknak ezúttal Nádasdladány, azon belül pedig a nemrég megújult Nádasdy-kastély ad otthont.

– A helyszínválasztásnál mindig törekszünk arra, hogy a megye egy újabb pontját mutassuk be. Olyan települést szeretnénk választani, ahol példaértékű fejlesztés, fejlődés történik, olyan beruházások valósulnak meg, amelyek ténylegesen a lakosság életminőségét javítják, és amelyre mindannyian büszkék lehetünk – beszélt a helyszín jelentőségéről Molnár Krisztián, a Fejér Megyei Közgyűlés elnöke.

Varga Tünde, Nádasdladány polgármestere arról szólt, nagy öröm a település és a lakosság számára, hogy a rendezvény házigazdái lehetnek.

Törő Gábor országgyűlési képviselő kiemelte, az átadás óta több mint huszonötezren látogatták meg a Nádasdy-kastélyt, így bízik abban, hogy a Megyenap után is tovább terjed majd az épület jó híre.

A programok ezúttal is a szokásos rendben zajlanak: 9 órától az ünnepi közgyűlés keretében a megye legfontosabb közjogi díjait adják át, s a nap során bemutatkoznak többek között Fejér megye minőségi termékeket előállító termelői és kézművesei. Az eseményen adják át továbbá a Fejér Termék 2021 elismeréseket is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában