Frissen Fejérből

2021.09.21. 08:58

Megújulnak az utak Tordason

Hamarosan út-, illetve járdafelújítás veszi kezdetét a községben, mely keretén belül megújulhat a Somogyi és a Széchenyi utca.

Déri Brenda

Lapunk felkereste a polgármestert, Juhász Csabát, aki azt mondta, hogy a tervek szerint október elején indulnak el a munkálatok e két utcát tekintve. Ami a Somogyi utcát illeti, a község nemrég számolt be aktuális helyi újságában az elnyert támogatásról, miszerint 10.685.048 forintot nyertek, melyen felül még további 1.885.597 forint önrészből finanszírozzák a járda rendbe tételét. Az érintett szakasz hossza 330 méter, melyen 1 méter szélességben szeretnék kiépíteni a térköves járdát szegélyekkel. Ezen túl a Petőfi utcában található járdát is hasonlóképp átépítenék, de erre jelenleg még keresik a forrást.

A település továbbá Martonvásár önkormányzatával közösen együttműködve egy valamivel nagyobb volumenű, Magyarország Kormánya által meghirdetett „Külterületi helyi közutak fejlesztése” című pályázati felhívásra nyújtott be pályázatot, melynek még nem született meg az eredménye. A pályázott összeg közel 110 millió forint, melyből 5 és fél millió önrész. Ezen felújítás több fontos szakaszt is érint.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában