Frissen Fejérből

2021.09.23. 08:10

Kifogástalan állapotúak lettek az utak Zichyújfaluban

Szerda délután három megújult utcát adtak át Zichyújfaluban. Az Ady Endre utca és a Petőfi Sándor utca kereszteződésétől indultunk a bejárásra. A felújítások egy pályázati támogatásnak köszönhetők.

Déri Brenda

Fotó: Nagy Norbert / Fejér Megyei Hírlap

A község az „Önkormányzati feladatellátást szolgáló fejlesztések támogatása – belterületi utak, járdák, hidak felújítása” néven futó pályázaton nyert, mely által szerdán már a felújított utakon állhattunk és hallgathattuk a polgármester, Füzesiné Kolonics Ibolya köszöntőszavait. Hangsúlyozta, jelen átadás egy újabb ékes bizonyítéka annak, hogy Zichy­újfalu folyamatosan fejlődik és gyarapodik, majd beszéde további részében a jelenleg folyó egyéb állami támogatásokról számolt be, melyek kapcsán számos diáknak lehetőséget tudnak nyújtani belföldi kirándulásokra. A tanulók most éppen Zánkán töltötték háromnapos, ottalvós osztálykirándulásukat az Erzsébet-program jóvoltából. Illetve a Magyar falu program keretén belül renoválják a jövőben a településen található vasútállomást.

A polgármester több támogatásról számolt be
Fotó: Nagy Norbert / Fejér Megyei Hírlap

A megjelentek között tudhattuk Tessely Zoltán ország­gyűlési képviselőt és miniszterelnöki biztost is, aki a polgármester gondolataihoz hozzátette: a három út, a Dózsa György, az Ady Endre és a Kossuth Lajos utca 18,2 millió forint állami forrásból nyerhette el méltó állapotát, melyhez 2 millió forint önkormányzati önrész társult. Majd az Erzsébet-programhoz és a zánkai belföldi utazáshoz hozzáfűzte, szeretnének esélyt és lehetőséget biztosítani mindazon gyermekek számára, akik hátrányosabb gazdasági helyzetük miatt nem engedhetik meg maguknak az iskolás kirándulásokat. Végül a vasútállomás tekintetében kifejtette, egy teljesen új, korszerű felújítás veszi kezdetét hamarosan.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában