Frissen Fejérből

2021.09.07. 08:41

Indulhat a Szent György kórház új épülettömbjének építése

A magyar kormány 11,5 milliárd forinttal támogatja a kórház új épülettömbjének felépítését, 1,6 milliárddal a felszerelését.

Majer Tamás

Forrás: Cser-Palkovics András / facebook

– 112 ággyal bővül a Szent György Kórház onkológiai, pulmonológiai és infektológiai ellátása – adta közre egy, a közösségi oldalára kitűzött videójában kedden Vargha Tamás országgyűlési képviselő. – A 3 szintes, mintegy 6000 négyzetméteres új épület építése még az idén elkezdődhet, és az eddig megvalósult fejlesztésekkel együtt 2 év múlva egy minden ízében megújult, 21. századi modern kórházban gyógyulhatnak majd a székesfehérváriak – folytatta.

A kormány 11,5 milliárd forint forrást biztosít a fejlesztésre, az építésre, valamint további 1,6 milliárd forintot az ellátáshoz szükséges új eszközök beszerzésére, illetve a már meglévő épületek légtechnikai rendszerének felújítására.

Vargha Tamás beszámolt arról is, hogy ennek a fejlesztésnek a részeként épültek meg a már átadott külső parkolók az Erzsébet és a Kikindai utcában, melynek Kikindai utcai szakaszát a kormány múlt heti döntésével önkormányzati tulajdonba adta. További 80 belső parkoló létesül még, illetve felújítják a kórház területén lévő függőfolyosót is.

Cser-Palkovics András polgármester közösségi oldalán korszakos jelentőségűnek nevezte a kórházfejlesztést. – A beruházás bontási munkákkal és tereprendezéssel kezdődhet, közben véglegesítik az engedélyes és kiviteli terveket, ami alapján indulhat az új épület építése – írta.

Az új épületben önálló vizesblokkal rendelkező 1-2 ágyas kórtermeket alakítanak ki. Az új szárny közvetlen kapcsolat kap a kórház sürgősségi fogadóhelyével, a diagnosztikával, így gyorsabb lesz a betegút.

A kivitelezés teljesítési határideje a szerződéskötéstől számított 730 nap.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában