Frissen Fejérből

2021.09.23. 07:30

Hivatalosan is átadták a kedvelt pumpapályát Iszkaszentgyörgyön

Hivatalosan is átadták a község úgynevezett pumpapályáját, amely az Aktív Magyarország Program részeként az Országos bringapark program keretében valósult meg. Iszkaszentgyörgy az országban az egyik legkisebb település, ahol ilyen épült.

Borsányi Bea

Pozitív a tapasztalat: a pályán mindig vannak biciklis gyerekek

Fotó: Fehér Gábor / Fejér Megyei Hírlap

A 24 millió forintos beruházás fele kormányzati támogatásból, a másik fele a község önkormányzatának finanszírozásából jött létre. Ahogy az az átadón is elhangzott, az ilyen jellegű pályák a pumptrack űzésére épülnek – ez a kerékpározásnak egy speciális ága, itt nem a tekerésre fókuszálnak, hanem a kerékpáros pumpáló mozgására. Ezt a hirtelen magasságkülönbségekkel, a dombos, lejtős pályák kiépítésével lehet elérni. A szentgyörgyi gyerekek egyébként már hetek óta élvezik a pályát, amelyet a kőszínház mellett építettek fel. Az autómentes nap keretében történt átadón minden kerékpáros résztvevőt egy szilikon biciklilámpa szettel és egy láthatósági pánttal ajándékoztak meg, ezen felül 26 bukósisakot is kisorsoltak.

Pozitív a tapasztalat: a pályán mindig vannak biciklis gyerekek
Fotó: Fehér Gábor / Fejér Megyei Hírlap

A megnyitóra eljött Skoff Gábor, az idén januárban a községben megrendezett Trail Zone Cyclo-Cross Magyar Kupa egyik szervezője is, aki a pálya biztonságos használata érdekében hasznos tanácsokkal látta el a gyerekeket és a szülőket is. Elsősorban természetesen a védőfelszerelés fontosságát hangsúlyozta, annál is inkább, mert Iszkaszentgyörgyön is történt már baleset a pályán. Erre is gondoltak a településen, amikor az Európai Mobilitási Hét, illetve autómentes nap pályázatának keretében biztonságot szolgáló felszereléseket vásároltak és osztottak ki.

A szalagot Töli Gergely, Skoff Gábor és Gáll Attila vágta át
Fotó: Fehér Gábor / Fejér Megyei Hírlap

A település polgármestere, Gáll Attila azt is elmondta, Fejér megyében Iszkaszentgyörgyön kívül ebben az évben csak Velence nyert támogatást az Országos bringapark programban.

Fotó: Fehér Gábor / Fejér Megyei Hírlap

A településen a jövőben is folytatódnak a sportjellegű fejlesztések. A pumpapálya mellett hamarosan mosdót építenek, bővítik a közvilágítást, és kamerát is telepítenek, a jelenlegi kőszínház területén pedig új multifunkcionális pálya létesül, amely kosárlabdát, röplabdát és focipályát foglal magában.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában