nézeteltérés

2021.09.16. 11:30

Nem engedték a mozgássérült embernek, hogy autóval menjen be a Gaja Tájvédelmi Centrumba

Nézeteltérése támadt a Gaja Tájvédelmi Centrum szakembereinek a hozzájuk látogató kirándulókkal.

FMH

A területre bármilyen autó bemehet, behajthat, de csak az üzemeltető engedélyével

Fotó: Pesti Tamás / Fejér Megyei Hírlap

A bicskei Kossuth Zsuzsa Gyermekotthonból közel nyolcvan gyermek és több, hozzájuk tartozó kísérő érkezett egy napon a Gaja Tájvédelmi Centrum kapujához. A csapat vezetője, Koczka Béla szeretett volna engedélyt kérni arra, hogy az egyik mozgássérült kolléga érdekében engedjék be a járművet a védett területre.

A tájvédelmi centrum egyik szakembere, Kiss Károly ezt a lehetőséget nem adta meg, tekintve, hogy a park szabályzata ezt nem engedi. Koczka és Kiss csupán telefonon értekeztek egymással, nem minden feszültség nélkül. A történet vége aztán az lett, hogy a gyermekek és a kísérők is, köztük a szóban forgó kolléga is, gyalog mentek be.

A területre bármilyen autó bemehet, behajthat, de csak az üzemeltető engedélyével
Fotó: Pesti Tamás / Fejér Megyei Hírlap

Koczka Béla leginkább azt kifogásolta, hogy nem teszik lehetővé a mozgássérültek számára a bejutást. Kiss Károly szerint azonban az első engedélykérésnél még csak az volt a felvetés, hogy a sok cucc miatt bemehetnek-e. A nemleges választ követően jelezték a bicskeiek, hogy van közöttük mozgássérült.

Kiss kérdésünkre elmondta: – Betartottuk a szabályokat, a park forgalomtól elzárt terület, ahová lehet behajtási engedélyt kérni, de csak rendezvények idején, ami akkor éppen nem volt. Az akadálymentesítés pedig maximálisan megvalósul, hiszen bárki láthatja, hogy a bejáratot úgy alakítottuk ki, hogy akár kerekesszékkel elérhető a tájvédelmi centrum.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában