Frissen Fejérből

2021.09.04. 07:15

Elfőzték a nyarat Ráckeresztúron

Nyárbúcsúztató családi napot rendeztek a településen, ahol leginkább a főzőversenyt várták a résztvevők.

Gajdó Ágnes

A Mosoly Óvoda csapata nyerte meg a ráckeresztúri főzőversenyt

Fotó: a szervezők

Radócz Barna főszervező ötlete alapján idén már a harmadik csülökfőző és pálinkaversenyt rendezték meg Ráckeresztúron. Az iskolafelújítás miatt jelenleg a tornacsarnok és környéke is építési terület, így a focipályán gyűltek össze a vállalkozó kedvű csapatok. Tizennégy társaság látott neki a csülökételek elkészítésének, melyek közül a zsűri a Székely Legényeket különdíjban részesítette, harmadik lett a Szentjánoskenyér Pékség, második a Széchenyi Banditák, s az első helyet a Mosoly Óvoda csapata nyerte el. A pálinkaversenyben harmincötféle nedű vett részt. Ez a korábbi évekhez képest rekord. A négytagú zsűrinek egyáltalán nem volt könnyű dolga. Kóstolgattak, ízlelgettek, eszmét cseréltek, s végül arra jutottak, a legízletesebb pálinkát a Nagyhegyesről érkezett Prém Ferenc készítette, övé lett az aranyérem. A második és harmadik helyet egyaránt Gyári Jánosnak ítélték, míg Radócz Barna különdíjat kapott.

A Mosoly Óvoda csapata nyerte meg a ráckeresztúri főzőversenyt
Fotó: a szervezők

A rendezvényt számos helyi vállalkozó támogatta, és nagyon sok önkéntes segítő is részt vett, többen az iskolai közösségi szolgálat óraszámait növelve. Ahogyan az elmúlt években, úgy most is kiemelt támogatóként említette a főszervező az önkormányzatot, és számos magánszemély értékes segítségét is kiemelte. Voltak, akik támogatójegy vásárlásával segítették a közösséget, az ebből befolyt összeget jótékony célra fordították. A végösszeg háromszáztizenkétezer forint, amit a Ráckeresztúri Mosoly Óvoda kapott meg, terveik szerint sószobát alakítanak majd ki az intézményben. A délután folyamán fölléptek a Dinamic Dance Crew táncosai Mózsik Viktória irányításával. A Mákvirág Tánccsoport Egyesület, a százhalombattai dobiskola és a Vertheim család Tropicana cirkuszosok műsorát is örömmel fogadták a jelenlévők. Az álarcos táncos versenyt katicajelmezben Baki Tünde nyerte. Nagy sikert aratott a Martonvásári Önkéntes Tűzoltó Egyesület bemutatója. A tűzoltók feladata egy feltételezett baleset során autóba szorult személy mentése és a kigyulladt kocsi tüzének oltása volt. A gyerekek kézműves-foglalkozásokon vehettek részt, csillámtetoválást készíthettek. Volt lufibohóc, kürtőskalács-, fagylalt- és játékárus is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában