Frissen Fejérből

2021.09.14. 08:00

A légi parádé után folytatódik a fejlesztés Börgöndön

Nagyszerű légi parádét rendezett az elmúlt hétvégén az Albatrosz Repülő Egyesület, amelynek sikerét a honvédségi és a polgári légi járművek együtt alapozták meg a nagyszámú érdeklődő előtt.

Tihanyi Tamás

Már készen van az első új hangár acélszerkezete

Fotó: Tihanyi Tamás

Az elismerés hangjai mellett csak azok fanyalogtak, akik nehezményezték, hogy a rendezvényt csak oltási igazolvánnyal lehetett látogatni: de ehhez a rendezőknek kevés közük volt, ők csak egy hónapokkal ezelőtt született rendeletet tartottak be, amely az ötszáznál népesebb események megszervezésére vonatkozott és érvényes ma is. Minden tervezett bemutató sorra került, az utasrepültető gépek még a hivatalos műsor után is felszálltak.

Már készen van az első új hangár acélszerkezete
Fotó: Tihanyi Tamás

Aki figyelmesen szemlélte a helyszínt, láthatott egy félkész hangárt a leszállópálya mellett. Hetekkel ezelőtt kezdődött el az egyesület saját beruházása, amely a nagy állami beruházással kiegészülve egy korszerű, minden igényt kielégítő, sportcélú és üzleti célú légikikötőt eredményez. Először egy acélszerkezetű sportrepülő hangár építésébe fogtak, mert a légi járművek tárolását már nem tudják rendesen megoldani.

Ez az első új hangár októberben éri majd el azt a készültségi állapotot, hogy benyújtható legyen a használatbavételi engedély. A következő lépés egy közösségi épület építése lesz. Ennek azért van jelentősége, mert a tavaly elkezdődött kadétprogram részeként több honvédkadét folytatta a vitorlázórepülő-­kiképzését Börgöndön, és túl vannak első, úgynevezett egyedül repüléseiken is. A programnak pedig szüksége lesz erre a második épületre, majd akkor lehet beszélni egy újabb hangár felépítéséről. Nem megkerülhető a villamos hálózat korszerűsítése sem.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában