Frissen Fejérből

2021.09.09. 11:30

80 fehérvári család jutott 800 ezer forintnyi támogatáshoz

Az iskolakezdéshez járult hozzá 10 ezer forintos utalványok kiosztásával a Székesfehérvári Szociális Alapítvány. Ezúttal 800 ezer forintnyi támogatást osztottak szét, mintegy nyolcvan székesfehérvári család között.

S. Töttő Rita

Horváth Ildikó és Láng Györgyné az alapítvány részéről, Lehrner Zsolt alpolgármester az önkormányzat részéről vett részt az utalványok átadásán

Fotó: S. Töttő Rita / Fejér Megyei Hírlap

Iskolakezdésre fordítható ajándékutalványokat osztott ki a Székesfehérvári Szociális Alapítvány, a Sarló utca 16. szám alatti irodájában szerdán, a korábban kiválasztott rászoruló, mintegy nyolcvan család között. Láng Györgyné, az alapítvány kuratóriumi elnöke elmondta: sosem készpénz formájában segítik a hozzájuk fordulókat, hanem a kérésüknek megfelelő megoldásokkal.

Horváth Ildikó és Láng Györgyné az alapítvány részéről, Lehrner Zsolt alpolgármester az önkormányzat részéről vett részt az utalványok átadásán
Fotó: S. Töttő Rita / Fejér Megyei Hírlap

– Ezt az utalványt egy bizonyos üzletben lehet beváltani, ahol az elkölthető összeghez 10 százalék kedvezmény is jár. A támogatást nem kell egyszerre felhasználni, később is visszatérhet az utalvány tulajdonosa – tudtuk meg, ahogy azt is: a kiosztható támogatást az alapítvány a székesfehérvári önkormányzattól kapta. Ezúttal 800 ezer forintot oszthattak szét, ezzel – a hozzá járó 10 százalékos kedvezmény miatt – 880 ezer forint értékben járultak hozzá a családok tanszervásárlási költségeihez. Az iskolakezdésen túl segítenek élelmiszerrel, gyógyszerek finanszírozásával, közüzemi számlákhoz vagy albérleti költségekhez való hozzájárulással, egyszóval mindennel, amivel a rászorulók hozzájuk fordulnak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában