Frissen Fejérből

2021.09.09. 11:30

80 fehérvári család jutott 800 ezer forintnyi támogatáshoz

Az iskolakezdéshez járult hozzá 10 ezer forintos utalványok kiosztásával a Székesfehérvári Szociális Alapítvány. Ezúttal 800 ezer forintnyi támogatást osztottak szét, mintegy nyolcvan székesfehérvári család között.

S. Töttő Rita

Fotós: S Totto Rita

Iskolakezdésre fordítható ajándékutalványokat osztott ki a Székesfehérvári Szociális Alapítvány, a Sarló utca 16. szám alatti irodájában szerdán, a korábban kiválasztott rászoruló, mintegy nyolcvan család között. Láng Györgyné, az alapítvány kuratóriumi elnöke elmondta: sosem készpénz formájában segítik a hozzájuk fordulókat, hanem a kérésüknek megfelelő megoldásokkal.

Horváth Ildikó és Láng Györgyné az alapítvány részéről, Lehrner Zsolt alpolgármester az önkormányzat részéről vett részt az utalványok átadásán
Fotó: S. Töttő Rita / Fejér Megyei Hírlap

– Ezt az utalványt egy bizonyos üzletben lehet beváltani, ahol az elkölthető összeghez 10 százalék kedvezmény is jár. A támogatást nem kell egyszerre felhasználni, később is visszatérhet az utalvány tulajdonosa – tudtuk meg, ahogy azt is: a kiosztható támogatást az alapítvány a székesfehérvári önkormányzattól kapta. Ezúttal 800 ezer forintot oszthattak szét, ezzel – a hozzá járó 10 százalékos kedvezmény miatt – 880 ezer forint értékben járultak hozzá a családok tanszervásárlási költségeihez. Az iskolakezdésen túl segítenek élelmiszerrel, gyógyszerek finanszírozásával, közüzemi számlákhoz vagy albérleti költségekhez való hozzájárulással, egyszóval mindennel, amivel a rászorulók hozzájuk fordulnak.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában