Frissen Fejérből

2021.09.04. 13:00

50 százalékos kedvezményt ad a MÁV-Volán a Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszusra utazóknak

Különvonatok, több kocsival közlekedő menetrend szerinti vonatok, távolsági és nemzetközi buszjáratok, a fővárosi helyszínek között közlekedő transzferjáratok biztosítják a rendezvény helyszíneire történő eljutást. Kedvezmények is segítik a zarándok hívek utazását vasúton és a Volánbusz belföldi menetrendszerinti járatain egyaránt.

MÁV

Fotó: Volánbusz Zrt.

Vonatok

A MÁV-START és a GYSEV a szeptember 5-12. között az 52. Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszusra regisztráltak részére pénztári és fedélzeti jegyváltáskor 50 százalékos alkalmi menettérti kedvezményt, online vásárlás esetén 50 százalékos üzletpolitikai kedvezményt biztosít oda-és visszaútra Budapestre a Keleti, a Nyugati, a Déli pályaudvarra, Kelenföldre, Kőbánya-Kispestre, Kőbánya felsőre és Zuglóra.

A kedvezmény kizárólag belföldi utazásra, 2. kocsiosztályon vehető igénybe. 1. kocsiosztály esetén a teljesárú kocsiosztály-különbözeti díjat meg kell fizetni. A kedvezményes árú menetjegy érvénytartama megegyezik az azonos távolságra érvényes teljesárú menetjegy érvénytartamával azzal a korlátozással, hogy az utazás legkorábban szeptember 4-én 0:00 órától kezdhető meg, a visszautazást legkésőbb szeptember 13-án éjfélig be kell fejezni. A kedvezményre jogosító iratot a vonatok fedélzeten elektronikus formában, vagy kinyomtatott formában ellenőrzik. Feláras vonat igénybe vétele esetén az adott vonatra érvényes felárat meg kell váltani. Bővebben itt olvashat a kedvezményről.

A rendezvény regisztrált résztvevői karszalagjuk felmutatásával ingyenesen utazhatnak Budapesten belül a helyszínek között közlekedő, díjmentesen igénybe vehető transzferjáratokon, a menetrend szerinti járatokon pedig 50 százalékos kedvezményre jogosultak, úgy, hogy az odaútra megváltott teljes árú menetjegy a visszaútra is érvényes.

Buszok

A Volánbusz távolsági és nemzetközi autóbuszjáratai szeptember 5-től 12-ig, a Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus ideje alatt is a Népliget és a Stadion autóbusz-állomásokra érkeznek. A résztvevők onnan villamossal és metróval utazhatnak a rendezvény helyszíneire. A környező közlekedési csomópontoktól és a parkolóövezetekből transzferjáratok biztosítják a rendezvény helyszíneire történő eljutást.

A Hősök terén szeptember 5-én, vasárnap az ünnepi megnyitóra az ideiglenes parkolóövezetekből igény szerint indítanak transzferjáratokat. Szeptember 6-tól 10-ig a Hungexpo Kongresszusi és Kiállítási Központban zajló eseményekre, illetve szeptember 11-én a margitszigeti családi napra menetrend szerint közlekedő transzferjáratokkal utazhatnak.

A Kossuth téren szeptember 11-én az ünnepélyes szentmisére az eljutást igény szerint közlekedő transzferjáratok biztosítják a Széchenyi István térig, a felszállóhelyek megegyeznek a megnyitó felszállási helyeivel. A Hősök terén szeptember 12-én a pápai záró szentmisére az ideiglenes parkolóövezetekből az eljutást igény szerint közlekedő transzferjáratok biztosítják.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában