Frissen Fejérből

2021.08.18. 07:20

Újabb támogatások érkeztek a váli játszótér felújítására

Lapunk korábban már beszámolt a váli játszótér támogatottságának aktuális helyzetéről, melynek alapfelvetése egy helyi édesapától indult.

Déri Brenda

Összefogtak a váli családok az új játszótér megvalósulásáért

Fotó: Pesti Tamás / Fejér Megyei Hírlap

A projekt folytatásaként a szülők az önkormányzattal közös együttműködésben megszervezték az Együtt a játszótérért! jótékonysági rendezvényt, melyet szeptember 4-én tartanak. Nemrég nyilvánosságra hozták a programokat is, lesz köztük futóverseny, különféle elfoglaltságok gyermekeknek és színpadi előadások. Az esemény időpontjára a tervek szerint már jelentős renoválási és szépítési munkák fognak elkezdődni, némelyikük már most zajlik, ugyanis az elmúlt hetekben rengeteg segítség érkezett.

Összefogtak a váli családok az új játszótér megvalósulásáért
Fotó: Pesti Tamás / Fejér Megyei Hírlap

Legutóbbi cikkünk publikálása óta indult egy internetes licitcsoport, mely nap mint nap egyre több felajánlásnak örvendhet. A könyvektől, amelyeket magyar kortárs szerzők ajánlottak fel, az elektronikai eszközökön át egészen a dekorációkig licitre bocsátották értékeiket. Ebbe az új támogatási kezdeményezésbe szállt be az Alba Fehérvár Kosárlabda csapata és a Mol Fehérvár FC futballcsapata is. Minkét szervezet egy, a sportolók által dedikált mezt és labdát ajánlott fel, melyekre külön-külön lehet majd hamarosan licitálni.

Ami a játszótér jelenlegi helyzetét illeti, a területén található 6 darab padot Bencsik Barnabás felújította, a hiányzó faléceket pótolta, majd lefestette. A Váli Önkéntes Tűzoltók a száraz ágaknak a játszótér és a kultúrpark környékéről való eltávolításával segítettek be. A Jován Kft. hat kerti virágládát adományozott. Vál polgármestere, Bechtold Tamás és a Tündérkert Kft. jóvoltából egy új játszótéri elem kerül betelepítésre, illetve a Sarkadi és Társa Kft. is hozzájárult az adakozáshoz 50 tő árnyéktűrő növénnyel. Végezetül a VPI beton pedig öt paddal és egy órás betonkaviccsal támogatta a játszótér ügyét.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában