Frissen Fejérből

2021.08.26. 15:30

Szolgálatba állt a VAPE

Ismét működik polgárőrség a községben, amely egyben a szomszédos Bodméron is ellátja a különböző teendőket. A Vértesalja Polgárőr Egyesületet immár hivatalosan is bejegyezte tagként az Országos Polgárőr Szövetség.

Borsányi Bea

Az új és a régi egyesület tagjai között van némi átfedés. Várják a további önkénteseket is

Fotó: VAPE

Polgárőr egyesület korábban is működött Vértesbogláron, ám az egyesület tavalyelőtt megszűnt. – Mi legszívesebben a korábbi egyesületet vittük volna tovább, de mivel azt a cégbíróság egyéb okoknál fogva megszüntette, erre nem volt lehetőségünk. Így került sor egy új egyesület megalapítására tavaly februárban, de a bürokrácia sok időt igényelt, így az OPSZ-nél csak most kerültünk bejegyzésre – mondta Gárgyán Zoltán, a VAPE elnöke.

Az új és a régi egyesület tagjai között van némi átfedés. Várják a további önkénteseket is
Fotó: VAPE

Az egyesület tehát innentől kezdve hivatalosan és teljes körűen megkezdheti tevékenységét. A jelenleg 11 – részben a korábbi csapatban is szolgált – taggal bíró egyesület vértesboglári és bodméri önkéntesek közreműködésével jött létre. Alapfeladatait is a két településen látja el – ezeken ismét biztosítanak járőrszolgálatot is –, de más településeken is vállalnak feladatokat, ha kérés érkezik erre. Az elnök azt is elmondta, hogy a VAPE új tagokat is vár.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában