útépítőknek adják ki magukat

2021.08.28. 15:30

Részben csalók járják Kincsesbányát és Iszkaszentgyörgyöt

Útépítő munkások járják a két települést, ahol azonnali aszfaltozást ajánlanak a lakosoknak. A munkások azonban nem a falvakban útépítési munkálatokat végző cég emberei, hanem a helyzetet kihasználó nyerészkedők.

Borsányi Bea

Senki ne dőljön be az olcsó, azonnali aszfaltozás lehetőségének

Fotó: Illusztráció: FMH-archív (PT)

Mind az iszkaszentgyörgyi, mind pedig a kincsesbányai polgármester közösségi oldalán megjelent a figyelmeztetés: szélhámosok járják a falut, akik kocsibejárók aszfaltozását vállalják. Arra hivatkoznak, hogy a településen munkát végző brigádból vannak, és a maradék aszfaltból olcsón elvégzik a munkát. Az aszfaltozásért, amit szinte azonnal elvégeznek, négyzetméterenként tízezer-ötszáz forintot kérnek a magukat ajánló férfiak.

Senki ne dőljön be az olcsó, azonnali aszfaltozás lehetőségének
Fotó: Illusztráció: FMH-archív (PT)

Arra, hogy semmi közük sincs az útépítést végző céghez, véletlenül derült fény. Egy iszkaszentgyörgyi megrendelő előre kifizette a munkát, majd elment otthonról. Hazaérve azt tapasztalta, nem megfelelő az aszfaltozás minősége, kifogást emelt az útépítő cégnél. Ott azonban közölték, alkalmazottaik számára szigorúan tilos ilyen munkák elvállalása, elvégzése. Ezek után a cég figyelmeztette Gáll Attilát, Iszkaszentgyörgy polgármesterét, is, aki lapunknak úgy nyilatkozott, a munkát végzők vélhetően nem a környékről érkeztek, és azt a helyzetet használják ki, hogy a településen útépítés folyik. A keresetkiegészítésként pluszmunkát vállalók története sokak számára hihetőnek is tűnik. Gálltól azt is megtudtuk, a községben több helyen is dolgoztak ezek a „szakemberek”, de máshol nem merültek fel problémák. Azt persze nem tudni, hogy az általuk terített aszfalt milyen tartós lesz.

Rendőrség: máshol is volt már erre precedens

A Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság úgy tájékoztatta lapunkat, sem a Székesfehérvári, sem a Móri Rendőrkapitányságra nem érkezett ilyen tevékenységről bejelentés, sem feljelentés. Azt is megtudtuk, hasonlóan végződő eset a Bicskei Rendőrkapitányság területén is előfordult nyár elején. Feljelentés ott sem született. Ahogy azt a rendőrségtől megtudtuk, ilyen esetekben legfeljebb polgári peres eljárást lehet indítani a megrendelőt ért kár miatt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában