Frissen Fejérből

2021.08.31. 10:00

Párhuzamos felújítás Nagyvelegen

A település kiegészített két korábbi pályázatot, ezért úgy újulhatott meg az orvosi rendelő és benne az eszközök, hogy az ugyanabban az épületben kialakított szolgálati lakást is korszerűsítették.

Palocsai Jenő

Összesen 53 millió forintból újulhatott meg az orvosi rendelő

Fotó: Fehér Gábor / Fejér Megyei Hírlap

Még a korábbi képviselő-testület pályázta meg az orvosi rendelő korszerűsítését, illetve felújítását a Magyar falu program keretein belül, és ehhez jött még egy orvosi eszközök beszerzésére irányuló pályázat is. A település új vezetése úgy döntött, hogy ha már egy épületben van a rendelő és a szolgálati lakás, akkor egyszerre, egy munkafolyamat alatt, egy kivitelezővel érdemes lenne felújítani a szolgálati lakást.

Kosárszki József, a település polgármestere elmondta: – Ezzel kapcsolatban egyeztettem Törő Gábor országgyűlési képviselővel, hogy ne legyen úgy, hogy az épület egyik fele le van szigetelve, a másik pedig a régi maradna. A képviselő támogatta ezt a praktikus megoldást, így nagy szerencsénkre egy kivitelezővel és egy időben sikerült elvégezni mind a két feladatot.

Összesen 53 millió forintból újulhatott meg az orvosi rendelő
Fotó: Fehér Gábor / Fejér Megyei Hírlap

A pályázati forrásnak köszönhetően összesen 53 millió forintot fordíthattak az épületre és ebben benne van az a 2,3 millió forintos orvosi eszközök beszerzésére irányuló pályázat is, melynek köszönhetően új EKG, illetve magasságmérőt, informatikai eszközöket és bútorzatot is vásároltak.

– A szolgálati lakás is teljesen megújult. Egy helyben dolgozó óvónő már korábban is ebben az épületben lakott és ez feltétele is volt a pályázatnak. Most, hogy elkészültünk és megtörtént az átadás, már bármikor visszaköltözhet a lakó abból a lakásból, amit arra a négyhónapos átmeneti időszakra biztosított neki a helyi egyház, mondta a polgármester.

Mint megtudtuk, nagyon meg voltak elégedve a kivitelezővel, aki tartotta az ütemtervet és az abban foglalt határidőket. Még éppen időben megkötötték a szerződést, így el tudták kerülni az építőanyagok robbanásszerű áremelkedését.

Kosárszki és az önkormányzat számára még korántsem jött el az év vége. Még ezen az őszön el akarják kezdeni az óvodaudvar felújítását és azzal párhuzamosan leaszfaltoznak egy utcát is, a Magyar falu program támogatásával.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában