Frissen Fejérből

2021.08.28. 15:20

Összefogással épült fel az új pázmándi játszótér

Immár a második játszóterét avatta Pázmándon a Szabadság út és az Alkotmány utca sarkán a falu lakossága. Ez azonban nem olyan, mint a megszokott, ez most kissé elüt a többitől.

E. Várkonyi Péter

Dani Zsolt vállalkozó és egy daru segítségével került a helyére a manóház Pázmándon

Fotó: E. Várkonyi Péter

A lombokkal körbekerített kis park a jövőben Szent István park néven fogadja a kis látogatókat és az őket kísérő szülőket. A parkban felállították Szent István szobrát is, természetesen fából, a gyermekeket pedig Varga Norbert fafaragó „ajándékozta” meg egy kis kunyhóval, amelyben a picinyek bujkálhatnak, elrejtőzhetnek.

A szent királyunkról elnevezett közösségi teret, kellemes találkozóhelyet a környékbeliek és az önkormányzat segítségével alakították ki, a cél az volt, hogy egy valódi kis pihenőpark jöjjön itt létre.

Dani Zsolt vállalkozó és egy daru segítségével került a helyére a manóház Pázmándon
Fotó: E. Várkonyi Péter

Amint Virányiné Reichenbach Mónika, Pázmánd polgármestere a helyszínen az átadás alkalmából elmondta, a Magyar falu programban 3,7 millió forintot nyert a falu. A cél az volt, hogy ami egyedi, ami pázmándi, az is kerüljön ide ebből az összegből.

Így született meg a manóház, amely gyermekek és felnőttek örömét is szolgálja az avatás után. A kis házikó mellett a gyermekek kaptak még hintát, és egy kreatív ötlettől sugallva sakktáblát is építettek.

A bábukat ugyancsak fából faragva foghatják, emelhetik az apró sakkozók, mert valamennyi sakkfigura „méretes”.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában