Frissen Fejérből

2021.08.02. 11:30

Motorostalálkozót tartottak Gasztrofesztivállal egybekötve Dégen

A főzőverseny és a motorostalálkozó egyre népszerűbb, és a hozzájuk kapcsolódó programok egyre színesebbek. Idén már háromnapos rendezvény szórakoztatta a település lakosságát, a vendégeket és vitte tovább a település jó hírét. Ebben jelentős szerepet játszik az a film is, amit pénteken 11 órától késő éjjelig forgattak Dégen.

Palocsai Jenő

Fotó: Pesti Tamás / Fejér Megyei Hírlap

A szombati nap főszereplői a kerekek, vagyis az egymás után érkező motorosok és a kondérok, pontosabban a főzőversenyben résztvevő csapatok voltak. Kétszáz dübörgő kétkerekű regisztrált az eseményre, és nemcsak dégi közösséget és annak vendégseregét, de a motorosokat is a főzőversenyen indulók hívták meg ebédre.

Motor szépségversenyen három kategória volt és a hivatalos végeredmény szerint Gargalics József kismotorja, Gárdonyi István nagymotorja és Báringer István veterán gépe lett az első. A KRESZ-tesztet Németh Gyula, az ügyességi versenyt Kun Dominik nyerte, tudtuk meg az egyik szervezőtől,

Gárdonyi Sándorné kérdésünkre elmondta, hogy ebben az évben 15 csapat főzött csirkepaprikást, illetve sertéspörköltet. A polgármestert éppen az elkészült ételek zsűrizése közben kérdeztük a részletekről.

Nagy Ferenc sárbogárdi motoros a 600 cm3-is Honda Shadow-ja nyergében.
Fotó: Pesti Tamás / Fejér Megyei Hírlap

– Kezdetben szinte lasszóval kellett összefogni a csapatokat, hogy vállalják ezt a megmérettetést, ma már érkeztek Zámolyról, Pestről is, de főz helyi a háziorvos, sőt az Enyingi Járási Hivatal csapata is. Az önkormányzat csapatonként 6 kiló húst biztosított a versenyzőknek, de emellett fogyott kilószám a pogácsa és tucatszám a szendvics.

Csirkepaprikás kategóriában a Zámolyi kézművesek, sertés pörköltet készítők között a Zámolyi ügyes kezek végeztek az első helyen, de mindenki kapott bort, fakanalat oklevelet, kötényt és díjat.

 

A település vezetőjétől megtudtuk, hogy a négy évvel ezelőtti kezdetekhez képest egy kézművesvásárral is bővült a látnivalók sora. Tavaly a covid miatt csak ősszel tudták megtartani ezt a rendezvényt, idén pedig erre a nyári hétvégére esett a választás. A három napos esemény teljesen ingyenes mindenki számára, ugyanis egy pályázati forrásnak köszönhetően sem a színpadi produkciókért, sem pedig az árusítóhelyekért nem kellett fizetni egész hétvégén.

Az ünnepség vasárnap folytatódott, ám onnantól inkább búcsújellegű volt az ünnep, sportműsorokkal, lánchintával és dodzsemmel. Tavaly helyi pengetőkből összeállt egy citerazenekar. Az ő fellépésük délután háromkor kezdődött, de színpadra lépett a Margaréta Nyugdíjasklub és a most februárban összeállt, Brancs nevű, mulatós zenét játszó formáció is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában