Frissen Fejérből

2021.08.20. 15:00

Megújult a Radnóti téri játszótér Fehérváron

Befejeződött a Radnóti téri játszótér felújítása. Megközelítőleg 4-5 millió forintra volt szükség a renoválási munkálatokra és az új játszóvárra.

Déri Brenda

Fotó: Pixabay

Lapunk felkereste Szabó Bakos Györgynét, az I. számú választókerület önkormányzati képviselőjét, aki készséggel beszélt a felújítási munkálatokról.

– A városgondnokság minden évben ütemtervszerűen megvizsgálja, karbantartja a játszótereket, ez idén sem volt másképp. A Radnóti téri játszótérre való érkezésükkor meg is kezdték a felújító munkálatokat, de időközben kiderült, hogy sokkal nagyobb a baj, mint gondolták, a tervezett összeg nem fedezte volna a munkát. Kihívtak engem is a játszótérhez, hogy a helyszínen mérjük fel annak állapotát, és ehhez mérten a lehetőségeinket – idézte fel Szabó Bakos Györgyné.

Kiderült, igencsak elkoptak, roncsolódtak a játszótéri eszközök, éppen ezért a helyreállítási költségek is megnövekedtek. Így a városgondnokság költségvetéséből és a képviselői keret finanszírozásából megközelítőleg 4-5 millió forintból megújulhatott a játszótér. Ami a munkálatokat illeti, egy teljes talajrendezésre, egy új játszóvár beépítésére és ütéscsillapítók lehelyezésére is szükség volt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában