Frissen Fejérből

2021.08.05. 11:18

Megnyitja a maga építette szabadstrandot is az EFOTT Sukorón

Vadonatúj szabadstranddal gazdagodik Sukoró, melyet az EFOTT épített ki az elmúlt időszakban. A Velencéről ide költöző fesztivál gyakorlatilag megteremtette magának, illetve látogatóinak a lehetőséget a vízparti kikapcsolódásra, amelyet a későbbiek során a helyiek is használhatnak majd.

S. Töttő Rita

Fotó: EFOTT

Augusztus 10-én nyílik meg az a vadonatúj sukorói szabadstrand, melyet az EFOTT fesztivál szervezői építettek azon az új helyszínen, ahová Velencéről költöztek. A település számára ez egy hiánypótló fejlesztésnek mondható, melynek költségeit az augusztus 10-15. között Sukoróra érkező fesztivál finanszírozta. A Velencei-tavon tehát egy új strand épült, melyen az úszáslehetőség mellett különböző vízi sportok kapnak helyet – a fesztivál öt napja alatt a résztvevők, valamint a helyi lakosok számára. Maszlavér Gábor fesztiváligazgató nyilatkozatában azt is elárulta, miért volt fontos számukra a strand: „A fesztiválozók körében minden évben kérdőíves kutatást végzünk, és az eredmények mindig rámutatnak a vízközelségre, mint preferenciára. Idén ez nem lett volna adott, hát építettünk egy strandot, amit a fesztivál ideje alatt üzemeltetünk is.” Későbbi sorsa kapcsán pedig kifejtette: az „a térség lehetőségeinek mentén fog eldőlni”. Hogy ez pontosan mit jelent, valószínűleg a fesztivál után derülhet ki, amikor elvonulnak a fesztiválozók a térségből. Addig is itt lesz az Egyetemi Bajnokság Aerobic döntője, továbbá a rendezvény ideje alatt 32 sportágat próbálhatnak ki ingyenesen az érdeklődők. A strandon lehet majd strandröpladázni, vízifocizni, SUP-olni, sárkányhajózni, sőt, tengeri evezős versenyhajó is kipróbálható lesz.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában