már a második

2021.08.28. 16:21

L. Simon László Kápolnásnyék új díszpolgára

Előrehozott Mihály-napot tartottak Kápolnásnyéken, ahol díszpolgári címet vehetett át szombaton L. Simon László, aki ezen a napon már mint a Magyar Nemzeti Múzeum főigazgatója vett részt az eseményen. Nevéhez kapcsolódik számos fejlesztés a településen, ezekért járt a köszönet Kápolnásnyék részéről. Ahol egyébként az első díszpolgári címet Vörösmarty Mihály kapta 2000-ben.

S. Töttő Rita

Balról jobbra: Kupi László, Pálfy Károly, L. Simon László és Podhorszki István

Fotó: S. Töttő Rita / Fejér Megyei Hírlap

Bográcsételekkel, vásárral és színpadi programokkal várta a Mihály-nap pénteken és szombaton a résztvevőket Kápolnásnyéken, ahol az ünnep fénypontjaként elismeréseket adtak át. A település díszpolgári címét Podhorszki István polgármester és Kupi László alpolgármester adta át, melyet ezúttal L. Simon László vehetett át. A laudációban elhangzott: a kitüntetett a Velencei-tó mellett élő olyan személy, aki nagyban hozzájárult Kápolnásnyék község településképének kialakításához, a település kulturális értékeinek megmentéséhez, valamint településre olyan tevékenységeket, színfoltokat hozott, amelyekről bátran elmondható, hogy a rendszerváltás óta a legnagyobb fejlesztéseket eredményezte Kápolnásnyéken.

Balról jobbra: Kupi László, Pálfy Károly, L. Simon László és Podhorszki István
Fotó: S. Töttő Rita / Fejér Megyei Hírlap

Az alpolgármester kiemelte a lepusztult Halász-kastély felújítását, az ott felállított, az 1800-as évekből származó mozdony és vasúti kocsi renoválását, az országos hírű tárlatokat, a településközpont megújulásában való részvételét, az eseményközpont létrehozásában vállalt szerepét, a település kerékpárút hálózatba való becsatlakozásához szükséges támogatás megszerzéséért folytatott munkálkodását, valamint a Vörösmarty Emlékház és a Csajághy Laura Szabadtéri Színpad megújulását-felépítését is. L. Simon László megköszönte a kitüntetést, hozzátéve, hogy különösen nagy elismerés ez számára Vörösmarty szülőfalujától. A polgármester hozzátette: két héten belül ez már a második díszpolgári cím, amit L. Simon László átvehetett, ugyanis nemrégiben kapta meg az elismerést Nagykőröstől is. Ezt követően polgármesteri elismerő okleveleket adtak át. Idén Pauli Szilárd háziorvos, valamint két asszisztense: Megyeri Erika és Ludmann Mónika, illetve a helyi védőnői szolgálat munkatársai, Szita Ildikó és Gelencsér Zoltánné kapta meg az elismerést.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában