Frissen Fejérből

2021.08.04. 11:00

Különleges foglalkozást tartottak az olvasásért Fehérváron

Nem mindennapi mesekönyvekkel, papír színházzal, bábokkal népszerűsítették az olvasást a Vörösmarty Mihály Könyvtár munkatársai.

Baráth Eszter

Német Szilvia, a könyvtár munkatársa érdekes könyveket mutatott a gyerekeknek

Fotó: Fehér Gábor / Fejér Megyei Hírlap

Szerencsések azok a gyerekek, akik ezen a héten a Napraforgó Városi Napközis Táborban töltik idejüket, hiszen az idei turnusban ők az elsők, akik részt vehettek a Vörösmarty Mihály Könyvtár foglalkozásán. Varga Judit Aida, a könyvtár felnőttrészlegének munkatársa és Németh Szilvia, aki a gyermekrészlegen dolgozik, sok-sok különlegességgel készült a résztvevők számára.

Varga Judit Aida elmondta, hogy a foglalkozás elején papír színházba invitálták a gyerekeket. Lázár Ervin A kék meg a sárga című történetét kapták meg a kicsik képekben, amelyeket sorba kellett állítaniuk úgy, ahogyan szerintük követik egymást az események. Ezt követően a papír színházban, melynek lényege, hogy tulajdonképpen csak a képzeletükre hagyatkozva tárul eléjük egy varázslatos világ, megismerhették az eredeti történetet. A gyerekek nagy örömmel fogadhatták, hogy ez nem sokban tér el attól, mint amit ők összeállítottak. A délelőtt folyamán ilyen formában találkozhattak Benedek Elek A világlátott békák című meséjével is.

Német Szilvia, a könyvtár munkatársa érdekes könyveket mutatott a gyerekeknek
Fotó: Fehér Gábor / Fejér Megyei Hírlap

A rendhagyó színházi „előadás” után kincsesláda érkezett a résztvevőkhöz, amelyhez mindenki képzeletbeli kulcsot kapott. A láda olyan könyveket rejtett, amelyek egyedi tulajdonságúak voltak. Volt köztük olyan, amelyik madarak hangját adta vissza, vagy amelyik oldalakra volt kihajtható.

A foglalkozás során sor került bábokkal való játékra is, és belekóstolhattak a jógába is a résztvevők. Varga Judit Aida kiemelte, nagyon jó látni, hogy a gyerekek ennyire nyitottak a könyvek világára.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában