Frissen Fejérből

2021.08.18. 10:45

Királyi hangulat uralkodik Fehérvár belvárosában (videó)

Augusztus 13-án kezdetét vette a Székesfehérvári Királyi Napok fesztivál, amely tavaly a vírus árnyékában nem került megrendezésre. Habár idén sem teljes a repertoár, a programok széles palettája várja az érdeklődőket.

Bagotai Zsanett

Ilyen például az óriásbábok vonulása, amelyre minden évben sokan kíváncsiak. Nem volt ez másképp augusztus 17-én sem. Már délután öt órakor jóval nagyobb volt a „forgalom” a belvárosban, mint azt megszokhattuk. A rafináltak már tudják, időben kell érkezni, hogy jó helyről csodálhassák a felvonulást.

És bizony nem unatkozik az ember akkor sem, ha jóval a programok kezdete előtt érkezik. A Fő utcán végigsétálva rengeteg árussal találkozhatunk, vásárolhatunk kisebb ajándéktárgyakat, a gyerekek nagy örömére a játékok kínálata is széles, de találunk ruhákat is, ékszereket, és bizony éhesek és szomjasak sem maradunk az biztos.

Régóta vágytak már erre az emberek, hogy a pezsgő hangulat visszatérjen a belvárosba és ne a kihalt utcákon kelljen sétálni. A maszkok is lekerültek, jó volt látni a mosolyt az arcokon, amit oly sokáig „rejtegettünk”. Egy szó mind száz, igazi királyi hangulat uralkodik Fehérváron, így aki még nem látogatott ki a fesztiválra, tegye meg mindenképp. De ha mégse fér bele az idejébe, vagy kerülné a tömeget és inkább otthon érzi magát biztonságba, akkor ezzel a kis hangulatvideóval otthonába varázsoljuk azt az életérzést, amit a Királyi Napok ad az embereknek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában