Frissen Fejérből

2021.08.09. 08:00

Harmincéves jubileumi emlékérmet adtak át az alapítóknak Fehérváron

A polgárőrség megalakulásának 30. évfordulója alkalmából a Székesfehérvári Városi Polgárőrség Csanádi téri irodájában bensőséges ünnepségen köszöntötték az alapító tagokat.

Csató József

Viza Attila közbiztonsági tanácsnok (balra) Pintér Lászlónak adta át az emléklapot

Fotó: Csató József

Pintér László, a Székesfehérvári Városi Polgárőrség elnöke elmondta, hogy 1991-ben a közbiztonság javítása céljából hozták létre civil szervezetüket, előtte Vagyon- és Életvédelmi Szervezetként működtek három évig.

Tizennégyen alapították meg a városi polgárőrséget, sajnos közülük most már csak hat alapító polgárőr van: Cseh István, Gaál György, Mező Béla, Márton Zoltán, Pintér László és Szűcs Sándor.

Viza Attila, Székesfehérvár önkormányzati képviselője, közbiztonsági tanácsnoka adta át Pintér Lászlónak Cser-Palkovics András polgármester díszes emléklapját és tolmácsolta jókívánságait a jubileum alkalmából.

Viza Attila közbiztonsági tanácsnok (balra) Pintér Lászlónak adta át az emléklapot
Fotó: Csató József

A Székesfehérvári Városi Polgárőrségnek ma kétszáz tagja van, jelentős önkéntes bűnmegelőzési munkát végeznek a megyeszékhelyen.

Horváth Zoltán alezredes, a Székesfehérvári Városi Rend­őrkapitányság kapitányhelyettese, bűnügyi osztályvezetője köszönetet mondott a polgárőröknek az utóbbi években végzett áldozatos tevékenységükért, amellyel jelentősen hozzájárultak a megyeszékhely közbiztonságának javításához.

Az évforduló alkalmából felszeletelték azt a tortát is, amelyet az egyik városi cukrászda adományozott a polgárőrségnek. A hat alapító tag átvehette a névre szóló 30 éves jubileumi emlékplakettet. Baráti beszélgetésen felelevenítették az alapítás körülményeit, az az­óta végzett munkát.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában