Frissen Fejérből

2021.08.07. 07:35

Ha hívnak minket, időben ott leszünk – Új esetkocsit kapott Enying

Péntek reggel 9-kor átadtak egy új esetkocsit Enyingen, a mentőállomáson. Az ünnepségen fontos személyek jelentek meg: az enyingi mentőállomás vezetője, Hadnagy Rita, Fejér megye vezető mentőtisztje, Reszegi Imre, a terület országgyűlési képviselője, Varga Gábor, E­nying polgármestere, Viplak Tibor, valamint Vörös Péter regionális igazgató.

Déri Brenda

20210806 Enying, mentőállomás, esetkocsi, átadás, Varga Gábor. Fotós: Fehér Gábor FG Fejér Megyei Hírlap

Fotó: Fehér Gábor / Fejér Megyei Hírlap

A képviselő elmondta, nagyon hálás, amiért az idei év során átadott 20 életmentő jármű közül az enyingi állomásra is került egy új. Amennyiben ezek az esetjárművek megfelelő módon vannak karbantartva, akár több évtizeden keresztül is üzemben lehetnek. Ugyanakkor reméli, minél kevesebb olyan eset lesz a jövőben, melyek indokolnák a használatukat.

Fotó: Fehér Gábor / Fejér Megyei Hírlap

Ezt követően a polgármester és a regionális igazgató fejezte ki köszönetét, mind a mentőautóért, mind pedig az egészségügyi dolgozók és mentőtisztek emberfeletti munkájáért. Úgy gondolják, ez nem csak egy munka számukra, ahova nap, mint nap bemennek dolgozni. Hivatásként tekintenek rá, amely során életeket menthetnek, ugyanis a dolgozók odaadással és profizmussal látják el a rászorulókat, melynek színvonalát emeli az új mentőautó használatba vétele, világszinten elismert felszereltsége.

Viplak Tibor visszaemlékezett a pandémia azon időszakára, amikor ő is tanúja volt az egészségügyi rendszer leterheltségének, miközben szerettei egészségéért aggódott. Az állomásvezető is megerősítette, hogy alapvetően napi 10–15 esethez kell kimenniük a mentős munkatársaknak, ez a szám viszont gyakran megduplázódott a járványhelyzet alatt.

Az új mentőautó felszereltsége világszinten is elismert
Fotó: Fehér Gábor / Fejér Megyei Hírlap

Ezen túl az állomás mentőtisztek számára fenntartott épületébe beszereltek egy klímaberendezést, így ezt is megköszönték Hadnagy Ritával együtt az üzembe helyező vállalkozónak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában