Frissen Fejérből

2021.08.05. 07:30

Forgalmirend-változás van érvényben több fehérvári helyszínen

Az elkövetkezendő napokban Székesfehérvár több pontján a szokottnál is jobban kell figyelniük az autósoknak forgalomkorlátozás, vagy ideiglenes változás miatt.

Baráth Eszter

Az elkövetkezendő napokban, hetekben a megszokottól eltérő rendben kell közlekedniük az autósoknak két helyszínen is. Harmadik üteméhez érkezett a Budai út–Lövölde út–Gáz utca csomópontban zajló vízközművel kapcsolatos munka, így újabb forgalmirend-változás lépett életbe szerdán reggel. Ezek a változások két helyi járatos busz útvonalát is érintik. Kedd reggel a Szent István tér környékén is forgalmirend-változást vezettek be, amely várhatóan egy hónapig lesz érvényben, míg el nem végzik annak a távhővezetéknek a javítását, amely a belvárosban hibásodott meg.

Fotó: Fehér Gábor / Fejér Megyei Hírlap

A Budai út – Lövölde út – Gáz utca csomópontjánál újabb ütemhez érkezett a vízközművek építési munkálatainak sora. Ennek fényében már szerda reggel forgalomkorlátozást vezettek be az útkereszteződésben. A folyamatosan zajló munka harmadik ütemének idején a Budai útról és a Gáz utcából nem lehet a Lövölde útra kanyarodni, áthaladni.

Harmadik üteméhez érkezett a Budai út–Lövölde út–Gáz utca csomópontban zajló vízközművel kapcsolatos munka, így újabb forgalmirend-változás lépett életbe szerdán reggel. Ezek a változások két helyi járatos busz útvonalát is érintik.
Fotó: Fehér Gábor / Fejér Megyei Hírlap

Az augusztus 4-én reggel hét órakor életbe lépett változás két helyi járatos busz útvonalát is érinti. A vasútállomás felé haladó 31/E, valamint 34 jelzésű buszok a Budai út – Deák Ferenc utca – Béke tér útvonalon közlekednek a következő napokban. Ez idő alatt a terelőútvonalon rendszeresített megállókban van lehetőség a fel- és leszállásra. Ugyanakkor mindkét járat útvonalából kimarad a Lövölde út nevű megállóhely és a kereszteződés mellett lévő gyorsétterem mellett elhelyezkedő Gáz utca/Budai út jelzésű megálló is. Ehelyett a könyvtár előtti kijelölt helyen állnak majd meg az autóbuszok. A kereszteződés többi pontján maradnak az eddig bevezetett korlátozások, a Budai út érintett szakaszán pedig továbbra is egy-egy sávon halad a forgalom.

Torlódás a reggeli és a délutáni órákban alakulhat ki a Budai útnál is
Fotó: Fehér Gábor / Fejér Megyei Hírlap

A belvárosban egy távhővezeték hibásodott meg, így a javítás idejére, várhatóan egy hónapra a Szent István téren kedd óta van érvényben forgalmirend-változás. A Megyeház utca kizárólag a Petőfi utca irányából közelíthető meg, mert a Papi otthon melletti egyirányú útszakasz forgalmi iránya megváltozott. A Petőfi Sándor utca, az Arany János utca és a Megyeház utca pedig csak a Várkörút irányába hagyható el a Szent István téren, a Kossuth Lajos utcán és a Petőfi Sándor utcán keresztül.

A munkálatok ideje alatt, főleg a reggeli és a délutáni csúcsforgalom idején kisebb–nagyobb torlódás is kialakulhat. Ezért kérik az autósokat, hogy türelmesen és kiemelt figyelemmel közlekedjenek az érintett csomópontoknál, illetve szakaszokon.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában