Frissen Fejérből

2021.08.21. 07:10

Felfrissülhettek a kerékpárosok a sóstói stadionnál

Csütörtök délután az „Otthonról Haza!” névre hallgató nemzeti összetartozást erősítő kerékpáros túrák Lendva– Budapest útvonalának teljesítői városunkban fejezték be a 340 kilométeres táv harmadik napját.

Déri Brenda

A kerékpárosok felfrissülhettek a sóstói stadionnál

Fotó: ÖKK

A közel húszfős csapat befutója a Mol Aréna Sóstónál volt, ahol Mészáros Attila alpolgármester köszöntötte a résztvevőket. A hét országból, 11 útvonalon indult többnapos, aktív pihenést ajánló túrák végső befutója Budapesten volt, ahol együtt ünnepelhették meg tegnap az államalapítás napját. A szlovéniai Lendváról induló kerékpárosok az Őrség apró településeit követően a Zalai-dombság vonulatain haladtak át Zalaegerszeg irányába, ahonnan az Eurovelo kerékpárúton folytatták útjukat.

A kerékpárosok felfrissülhettek a sóstói stadionnál
Fotó: ÖKK

Révfülöpnél tértek le, és a tó keleti medencéjét elhagyva érkeztek Székesfehérvárra. Mészáros Attila beszédében hangsúlyozta, nagyon örül, hogy a nemes kezdeményezésnek Székesfehérvár is részcélja lehet. Mint mondta, Szent István városában valljuk és hisszük, hogy bárhova is sodorja az élet a magyarságot, egy nemzet vagyunk, és együtt dobog a szívünk. A köszöntő és frissítő után az alpolgármester egy rövid sóstói túrára invitálta a túrázókat. A teljes táv 340 kilométer volt, amelyet négy napra osztottak fel a szervezők, így a bringázók augusztus 20-án a Velencei-tavat északról érintették, a Vértes vonulatait látva, Etyek felől közelítették meg a fővárost, ahol átbicikliztek a Duna hídján.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában