nem működtek együtt

2021.08.06. 07:00

Átvették a távhőrendszert Újvárosban

Nem megy egyszerűen a távhőszolgáltatáshoz szükséges eszközök, helyiségek átvétele.

Baráth Eszter

Korábban beszámoltunk róla, a DVCSH-val való szerződés felbontását követően a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal (MEKH) az állami MVM Oroszlányi Távhőtermelő és Szolgáltató Zrt.-t (MVM OTSZ) bízta meg a szolgáltatás ellátásával.

Azonban mivel a DVCSH fizikailag akadályozta a szolgáltatás megfelelő ellátásához szükséges eszközök átvételét, valamint biztonsági őrök bevonásával elzárta a hőelosztót és a hőközpontot az MVM OSZT munkatársai elől, a megbízott nem tudta elkezdeni a munkát. Így a MEKH legutóbb a DVG Zrt.-t bízta meg a feladat ellátásával.

A dunaújvárosi cégnek viszont szintén nem megy egyszerűen a helyiségek és az eszközök átvétele. Az önkormányzat beszámolója szerint a DVG Zrt. szerdán mégis átvette a saját tulajdonában lévő távhőrendszert az addigi bérlő DVCSH-tól. A városvezetés közölte, a DVCSH és az Energott képviselői nem működtek együtt az átadásnál és a két cég közötti békés elszámolást is megtagadták. Ezért Dunaújváros jegyzője birtokvédelmi intézkedést adott ki annak érdekében, hogy a DVG Zrt. átvehesse a helyiséget, folytatva ezzel a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal határozatában megfogalmazott pontok végrehajtását.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában