Frissen Fejérből

2021.08.29. 14:59

A gasztronómia kapta a főszerepet Lovasberényben

Benépesült a Cziráky-kastély kertje szombaton, ahol ezen a napon a gasztronómia és az álmodozás kapta a főszerepet.

Tihanyi Tamás

Jócskán kinőtte magát a rendezvény, hiszen a kezdeti három főzőcsapat után már tíz társaság rotyogtatta a lecsót a történelmi hangulatot árasztó parkban. A szervezők nevében Fülöp Bettina számolt be a részletekről, aki elmondta, évente általában két nagyobb rendezvénnyel készülnek a helybéliek és a vendégek szórakoztatására. Ezúttal nem csak lecsót főztek, nem csupán légvárat és más játékos kelléket állítottak fel, remek mesetúrát is szerveztek. A különböző állomásokon híres mesehősök várták a gyerekeket, de még azokat a felnőtteket is, akik még nem felejtettek el álmodozni. Bettina elmondta, igyekeztek kihasználni ehhez a különleges hely adottságait, így Harry Potter például beköltözött erre a napra a Cziráky-kastélyba. Ahol egyébként olyan megszállott helytörténész kalauzolta körbe a látogatókat, mint amilyen Fazekas József, aki minden lehetségeset tud a kastély múltjáról és jelenéről. Ahogyan ő szereti mondani: az egykori nagyszerű épület a történelmi viharok után ma még Csipkerózsika álmát alussza. Ha rajta és a hozzá hasonlókon múlik, talán már nem sokáig.

A képen a Polgárőrség csapata a csirkemájas lecsóval nevezett a megmérettetésre. A csapattagok balról: Kónya Zsuzsanna, Kincses László, Szappanos Imre, Mata Marianna és Sinka István
Fotó: Pesti Tamás / Fejér Megyei Hírlap

Az adventista gyülekezet szervezett aznap egészségügyi szűrést és egészséges ételek kóstolóját, aztán mások mellett Hirschl Laura színművésznő szórakoztatta a mesetúra megfáradt kalandorait.

 

Frissen Fejérből

A dosszié további cikkei

Frissen Fejérből

A dosszié további cikkei

Ezek is érdekelhetik