felülírták a korábbi döntést

2021.08.03. 20:00

A DVG Zrt. látja el a távhőszolgáltatást Újvárosban

A dunaújvárosi önkormányzat tájékoztatása szerint a település távhőszolgáltatási feladatait a jövőben a DVG Zrt. látja el, amelynek előkészületei már zajlanak a vállalatnál.

Baráth Eszter

A kérdés: vajon idén télen problémamentes lesz-e a fűtésszolgáltatás a városban?

Fotó: Pesti Tamás / Fejér Megyei Hírlap-archív

Dunaújváros honlapján adott tájékoztatást az önkormányzat arról, hogy a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal (MEKH) július 23-ai határozatában a Dunaújvárosi Vagyonkezelő (DVG) Zrt.-t jelölte ki a város távhőszolgáltatójaként, július 1-jei (sic!) hatállyal. Mint írják, a MEKH ezzel felülírta korábbi döntését, amellyel az állami MVM Oroszlányi Távhőtermelő és Szolgáltató Zrt.-t (MVM OTSZ) bízta meg.

A kérdés: vajon idén télen problémamentes lesz-e a fűtésszolgáltatás a városban?
Fotó: Pesti Tamás / Fejér Megyei Hírlap-archív

A kérdéssel kapcsolatban felkerestük a MEKH-et. Megtudtuk, a Hivatal új távhőszolgáltatóként valóban a DVG Zrt.-t jelölte ki. Az általuk elküldött határozat szerint a döntés egyik indoka volt, hogy a korábban megbízott MVM OTSZ részéről a távhőszolgáltatás eszközeinek átvétele a DVCSH fizikai ellenállása miatt meghiúsult, így a feladat ellátását nem tudták elkezdeni. Mint írják, jelen döntés egyik legfontosabb szempontja az volt, hogy a dunaújvárosi távhőszolgáltatás veszélyben van, mivel a körülmények miatt az MVM OTSZ Zrt. a kijelölő határozat ellenére nem tudta megkezdeni a munkát.

Az önkormányzat közleménye alapján az MVM kijelölését követően leállították a DVG Zrt.-nél zajló előkészítő munkálatokat, amelyeket most ismét elkezdtek. A szolgáltató köteles minden olyan adatot és szükséges eszközt átvenni a DVCSH-tól, amely szükséges a számlázáshoz, valamint a megfelelő távhőellátáshoz. Az önkormányzat tájékoztatása szerint ezt a munkát már elkezdték, felvették a kapcsolatot a korábbi szolgáltatóval. Ezzel párhuzamosan pedig az elkövetkezendő héten adatbekérési folyamatot is elindítanak a fogyasztók közbenjárásával, akiknek vissza kell küldeniük a kitöltött dokumentumokat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában