Frissen Fejérből

2021.08.26. 17:30

A bodajki törpikék még szebb csoportokból indulhatnak

Különleges törpiparti zajlott szerda délután. Bár még nem kezdődött el az új tanév, megtelt gyermekekkel a nyáron megújult Törpe Óvoda udvara.

Palocsai Jenő

A csöppségeknek nagyon tetszett a kerti ünnepség, no meg a felújított csoportszobák is

Fotó: Fehér Gábor / Fejér Megyei Hírlap

A lombos fák árnyékolta tágas udvaron tartotta a Törpe-Ovi Alapítvány Óvodája az idei évnyitó kerti ünnepségét. Az eseményt nem csak a szeptember közelsége hívta életre, hanem az az alkalom is, hogy nyáron két pályázatnak köszönhetően megújult az épület több része is.

Skrabákné Ruff Katalin intézményvezető köszöntötte a megjelenteket, majd bíztatta a fáradhatatlan gyereksereget, hogy énekeljék el a vendégeknek a Törpe indulót.

A „Pajtikám, ez csoda óvoda” dal után a vezető bemutatta az előttünk álló tanév óvodapedagógusait és dadákat, majd ismertette a megjelentekkel a nyár eseményeit.

– Két Magyar falu programos pályázatnak köszönhetően 6 millió forintból elkészült egy fejlesztő szoba, a csoportok padlója, mely alatt a beton is új, illetve a folyosó egy része. Egy másik, kétmillió forintos pályázatnak köszönhetően új székeket és asztalokat vettünk a gyerekeknek, sőt, még az iroda bútorzata is megújulhatott.

Mint megtudtuk, a lecserélt bútorok sem vesznek kárba. A jó állapotú darabok egy Kárpátalján működő testvéróvodába kerülnek.

Az óvodavezető hangsúlyozta: – Ezeket a fejlesztéseket nem tudtuk volna önerőből végrehajtani, ezért köszönjük valamennyi támogatónknak, hogy hittek a Törpe oviban.

A csöppségeknek nagyon tetszett a kerti ünnepség, no meg a felújított csoportszobák is
Fotó: Fehér Gábor / Fejér Megyei Hírlap

Az egyik támogató, Törő Gábor országgyűlési képviselő beszédében megköszönte az intézményvezetőnek és a dolgozóknak a sok munkát, amit a felújítás adott, és az avatóünnepségen résztvevő gyerekeket is megdicsérte, hogy türelmesen végigülték a rendezvényt. A politikus hozzátette: – Olyan sok gyermek akar ide járni óvodába, hogy lassan felvételi ponthatárokat kell kialakítani.

Valóban, összesen 101 gyermekkel indul szeptembertől az óvoda, vagyis a Cica, a Madár, a Katica és a Kisegér csoport.

Bodajk város képviselő-testülete is hivatalos volt az avatási ceremóniára. Wurczinger Lóránt beszédében elmondta: – Mi mindig támogattuk a Törpe ovit, amennyire csak tudtuk. Igaz, most nem sikerült annyira, mint szerettük volna, de közben azért elkészült az intézmény előtti utcaszakasz, így javultak a korábbi rossz parkolási körülmények.

A polgármester hozzátette: Ez az óvoda, illetve a gyerekek szülei igazi összetartó csapat, akikre mindig lehet számítani.

Az alapítványi működtetésű óvoda vezetése ajándékokat adott át a meghívott vendégeknek és a teljes képviselő-testületnek, majd eljött az avatás ideje, ahol a nemzetiszín szalagot ovisok tartották. Ezúttal Törő Gábor, Wurczinger Lóránt és az egyik törpe, Radocha Hanna kezében csattant az olló.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában