Szereti kreatívan tölteni szabadidejét

2021.07.27. 19:34

A váli műkörmös, aki cukrászzseni

Míg az egyik kezével műkörömépítő, addig a másikkal cukrász. Na jó, meglehet, kissé túloztunk, de Éva valóban gyönyörű tortákat készít, amelyek akár egy cukrászdában is megállnák a helyüket.

Déri Brenda

A dekorálás Évi kedvenc része

Fotó: az alanytól

Itt azonban még nem ért véget a történet, ugyanis a műkörömé pítés és a tortakészítés mellett szebbnél szebb kézműves dekorációk is születnek a keze által, amelyek otthonukat díszítik.

– Amióta családom lett és anyukává váltam, talán még inkább jellemző rám a kreativitás. A kislányom is nagyon szereti közös elfoglaltságként, ha készítünk együtt valamit.

A fiatal édesanya elmondta, hogy már gyermekkorában lételeme volt az alkotás és az alkotás utáni vágy. Így nem csoda, hogy éppen egy kreatív hivatást választott magának. A hétköznapokban műkörömépítéssel foglalkozik vidéki sza lonjában, míg hétvégén felk erül a kötény, és kezdetét veszi a látványosabbnál látványosabb torták kreálása.

Kislányával közös elfoglaltság is olykor a tortaalkotás
Fotó: az alanytól

Műkörmös szakmai képesítését nyolc évvel ezelőtt szerezte meg, ám azóta is folyamatosan hajtja előre az a bizonyos belső motor, melynek köszönhetően már számos további képzést és oklevelet tudhat magáénak.

No de kanyarodjunk viszsza a tortákhoz, amiket laikus szemmel látva könnyen azt hihetnénk, hogy egy neves cukrászdából valók. Erről azonban szó sincs, Évi maga alkotja őket.

– Négy-öt évvel ezelőtt kezdtem el tortákat készíteni, amikor túl voltunk már jó néhány rossz cukrászdai tapasztalaton. Nagyon felment az áruk, és az ízük sem volt túl jó. Úgy voltam vele, hogy megpróbálom akkor én, úgyis szeretem kreatívan tölteni a szabadidőmet. Különböző internetes oldalakról sajátítottam el a technikákat, dekorációs praktikákat. Persze még nagyon gyerekcipőben járok e téren, bőven van még hova fejlődnöm, de állok elébe, szeretem csinálni és kikapcsol – mondta.

A dekorálás Évi kedvenc része
Fotó: az alanytól

Szájtátva fogadtam a válaszát, amikor arról érdeklődtem, hogy mennyi ideig tart egy ilyen remekművet elkészíteni. Két nap. Hogy mennyi? – kérdeztem vissza, ugyanis bőven az elkészítési idő alá becsültem. Ő pedig, akár a vérprofik, részletekbe menően beavatott a folyamatokba.

– Először megsütöm a piskótát, majd összeállítom a krémet. Mondhatni, a csupasz tortát, ami csak a piskótából, krémből és vékony morzsaréteg burkolatából áll, beteszem a hűtőbe s egy napig állni hagyom. Muszáj ennyi ideig, hogy jól összeérjenek az ízek, és olyan állagot kapjak, amilyet szeretnék. Az első hozzávalótól számítva a hűtőbe helyezés pillanatáig három-négy órát igényel mindez. Másnap pedig jöhet a dekorálás, a kedvenc részem. Ez legalább még másfél-két óra. Nagyon maximalista vagyok, előfordult már az is, hogy teljesen elkészültem egy tortával, beleértve a kidekorálását is, majd pár órával később már nem tetszett, úgyhogy leszedtem róla mindent, és újból megcsináltam, de nem esett nehezemre, imádok ilyenekkel bíbelődni.

Fotó: az alanytól

Mivel az egész család igencsak édesszájú, természetesen vannak személyes favoritok, amelyeket a család tagjai maguknak választanak a kereskedelemben.

Szokták mondani, hogy az ember akkor érzi magát a legszabadabbnak, amikor alkothat. Nos, az anyuka szavait hallva, amikor a hobbijáról mesél, valóban érezzük a szabadság szelét.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában