Frissen Fejérből

2021.07.16. 07:20

Új közösségi tér épül Alsószentivánon

Mintegy 15 és fél millió forint támogatást nyert el Alsószentiván község az államtól egy fontos út felújítására. Egy új közösségi tér is születőben van.

Majer Tamás

A művelődési ház felújítása során lebontott faanyagból és téglából építették ezt az új közösségi teret, mondta el Husvéth Imre polgármester

Fotó: Nagy Norbert / Fejér Megyei Hírlap

A Magyar falu program Út, híd, kerékpárforgalmi létesítmény építése/felújítása című alprogramban hívott le forrást eredményesen a Husvéth Imre polgármester által vezetett település. Összesen 460 méter hosszan kap aszfaltot a Zedregi utca, heteken belül megtörténhet a munka, vélhetően augusztusban. A faluvezető elmondása szerint ez az utolsó előtti aszfalt nélküli utca a faluban. Husvéth arról is beszélt, hogy a most leaszfaltozandó utca a temető felé visz. Ennek rendben kell lennie, mert nem csak a falubeliek használják, fontos, hogy kulturált legyen. Sőt, nemcsak a sírkert, hanem, a falu centrumához közelebb, az új napelempark és az önkormányzat kertészete is a felújításra forrást nyert utca mentén található. Más. Olvasóink emlékezhetnek rá – februárban írtunk róla -, zajlik a már szinte egy évtizede funkcióját vesztett, egykor mozinak és könyvtárnak is helyet adó Béke utcai épület, a művelődési ház felújítása, újjávarázsolása.

A művelődési ház felújítása során lebontott faanyagból és téglából építették ezt az új közösségi teret, mondta el Husvéth Imre polgármester
Fotó: Nagy Norbert / Fejér Megyei Hírlap

A tervek szerint október 23-án ismét rendezvény lehet benne. Aktuálisan a gépészeti munkák következnek, a villanyszerelés, a padlófűtés kialakítása, a belső csövezések, illetve a külső szigetelés. Az elmúlt időszakban, lévén a művelődési ház nem volt alkalmas rá, a régi sportpályát használták közösségi térként a helyiek, ám ez csak jó időben volt jó. Nos, ezt a helyet sem hanyagolják el! Egy 70 négyzetméteres, fedett, oldalról nyitott, jó hangulatú kiülőt húztak fel oda az alsószentivániak, önkéntes munkával; kemencével, grillsütővel. Még egy-két apróság, ecsetvonás hátravan: jövő hétvégén avatják. – A művelődési ház felújítása során lebontott faanyagból és téglából építettük ezt az új közösségi teret. A lemeztető egy magánember felajánlásából lett – mondta el Husvéth. Már a foci-Eb magyar meccseit is itt nézték egy kivetítőn a helyi szurkolók. Negyven-ötven ember befér a helyiségbe.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában