Az aszfaltban is kárt tetttek

2021.07.28. 11:30

Tolvajok hátráltatják az útfelújítást a 7201-es úton – Még az úthenger alkatrészeit is ellopták

A megyeközpontot a környező településekkel összekötő 7201-es jelzésű útszakasz régen várt felújítását az előzetes ütemezésnek megfelelően e hónapban végzi a Magyar Közút Nonprofit Zrt. A munkálatokat nem várt események, ismeretlen személyek által elkövetett lopások is akadályozzák.

Tóth Sándor

Fotó: Pixabay

Miután tudomást szereztünk ezekről a cselekményekről, a társaság kommunikációs osztályához fordultunk tájékoztatásért. Pécsi Norbert Sándor kommunikációs osztályvezető megerősítette lapunk információit, s az alábbiakat közölte:

– Társaságunk kivitelezésében a Magyar Falu Program keretében folyik a 7201-es jelű Székesfehérvár-Úrhida összekötő út 1,5 kilométeres szakaszának a felújítása, amely a sárpentelei bekötőúttól az úrhidai körforgalomig tart. A munkálatok 2021. július első hetében kezdődtek el, aszfaltozás idején jelzőlámpás forgalomirányítású félpályás forgalomkorlátozás volt/van érvényben. A heves esőzéseken kívül a munkavégzést valóban több tényező is akadályozta. 2021. július 17-én a jelzőlámpa működését biztosító akkumulátorokat, valamint terelőkúpokat ismeretlen tettesek eltulajdonították. A friss aszfaltrétegben keletkezett keréknyom miatt a kopóréteget újra kellett építeni. Az elmúlt hétvégén a munkaterület mellett tárolt, társaságunk által bérelt úthengerről ismeretlenek olyan fontos alkatrészeket tulajdonítottak el, amely miatt az úthenger munkaképtelenné vált.

A kommunikációs vezető a továbbiakban arról is említést tett, hogy a Magyar Közút Nonprofit Zrt. mindkét esetben ismeretlen tettes ellen feljelentést tett a rendőrségen. Az okozott kár és többletmunka, valamint az úthenger munkakiesése miatt körülbelül egy héttel csúszik az összekötő út kivitelezése. Az aszfaltozás várhatóan július 28-án, szerdán fejeződik be, míg az utómunkálatok (padkaépítés, burkolatjelfestés, forgalomtechnikai munkák) még két hetet vesznek igénybe. A munka befejezéséig kérik az úthasználók türelmét és megértését.

Arra is kíváncsiak voltunk, hogy az útépítések, útfelújítások során országosan milyen gyakorisággal fordulnak elő a fentebb konkrétan ismertetett nemkívánatos cselekmények – lopások –, s mennyire rúg ezek értéke. Pécsi Norbert Sándortól a következő felvilágosítást kaptuk.

– Viszonylag gyakori esemény, hogy a munkaterületről különféle eszközöket, berendezéseket eltulajdonítanak, ilyenkor különösen a forgalomterelő táblák, kúpok esnek áldozatul. Országos nyilvántartásunk az ilyen esetekről nincs, így a kárérték nem ismert.

Lapunk megkereséssel fordult a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság Kommunikációs Szolgálatához is. Olvasóink további tájékoztatása érdekében választ kértünk arra mi történt konkrétan a 7201-es úton, milyen kárértéket állapítottak meg, a helyszínen találtak-e értékelhető nyomokat, az eddigi nyomozás során sikerült-e a gyanúsítottakat felderíteni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában