Frissen Fejérből

2021.07.22. 16:40

Szinte életre keltek az elhasznált fapadok Velencén

Civil kezdeményezéssel és az önkormányzat támogatásával új köntösbe öltöztették az elavult fapadokat a Tóbíró strandon.

Déri Brenda

A tó partján vízi hangulatot idéznek a bútorok

Fotó: Déri Brenda / Fejér Megyei Hírlap

Az elmúlt időszakban a Tóbíró strand környéke számos újdonságnak örvendhet. Felújították a partszakaszt, melynek egy részét homokossá tették, kialakítottak egy nagyobb és korszerűbb szabadtéri öltözőfülkét, illetve a régi padokat újrafestették, amikre még rajzolt figurák is kerültek. Így a régi, kopott, naptól megfakult és kiszáradt fapadokat felcserélték a kék-zöld színben pompázó, tengeri halakkal tarkított változatok.

Lapunk megkereste a kezdeményező felet, Kozalek Petrát, aki örömmel elmesélte, hogy hogyan jutott el az ötlettől egészen a megvalósításig.

– Nagyon szeretem ezt a barátságos strandot, és megtetszettek a területén lévő régi fapadok, amikre azért ráfért a felújítás. Néhány önkéntessel először a falapokat cseréltük le, majd az ott lévő gyerekekkel közösen kiválasztottuk, hogy milyen színnel fessük le őket. Ami a kis tengerihalas-figurákat illeti, korábban láttam már valahol hasonló, padra festett ábrákat, rajzokat, s gondoltam, ide is illene.

A tó partján vízi hangulatot idéznek a bútorok
Fotó: Déri Brenda / Fejér Megyei Hírlap

A festegetések közben nagyon sok érdeklődő tévedt arra, többen oda is jöttek segíteni. A kezdeményezésbe később Velence önkormányzata is beszállt, és besegített a munkálatokba. Összességében ez egy hatalmas csapatmunka eredménye.

Petra azt is elárulta, hogy a jövőben szeretne még több ilyen projektekben részt venni, sőt további padok felújítása is tervben van.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában