Frissen Fejérből

2021.07.26. 12:00

Sokan kezdhetik a Dunaújvárosi Egyetemet

A múlt hét második felében több ezer felsőoktatásba jelentkező telefonjára érkezett üzenet az idei ponthatárok kihirdetését követő percekben. A Dunaújvárosi Egyetemre felvett hallgatók száma 51 százalékkal emelkedett.

Baráth Eszter

Július 31-én családi nyílt napot rendez az intézmény vezetése

Fotó: Szabóné Zsedrovits Enikő / Dunaújvárosi Hírlap-archív

Országos viszonylatban mintegy 11 százalékkal nőtt azoknak a száma, akik az általános felvételi eljárás keretében kívántak bejutni valamelyik felsőoktatási intézménybe. Az eljárás során már az első ponthúzásokat követően jól látható növekedéssel zárt a Dunaújvárosi Egyetem.

A végső eredmények azonban kiemelkedő változást mutattak a tavalyi évhez képest. A számok tekintetében elmondható, hogy a Fejér megyei intézmény a jelentkezéseknél nemcsak megőrizte pozícióját, de a mérnöki és informatikai területen mutatott eredmény országos viszonylatban is kiemelkedő. A műszaki felsőoktatási szakképzésre, az anyagmérnöki levelezős és a gépészmérnöki nappali képzésre kétszer annyian, utóbbi levelezős tagozatára pedig 22 százalékkal többen nyertek felvételt. A mesterképzések közül a gépészmérnöki és a mérnöktanári szakok esetében még jelentősebb eredmények láthatók, hiszen ezekre háromszor többen felvételiztek sikeresen, mint tavaly.

Július 31-én családi nyílt napot rendez az intézmény vezetése
Fotó: Szabóné Zsedrovits Enikő / Dunaújvárosi Hírlap-archív

Az informatikai szakok területén sem elhanyagolható számok születtek ebben az évben. A gazdaságinformatikus-alapképzést levelező formában és a szintén ezen területű felsőoktatási szakképzést megközelítőleg ugyanannyian választották, mint tavaly. Ugyanezt a szakot viszont nappali képzés keretében 71 százalékkan többen kezdhetik meg szeptemberben. Az egyetem kiemelt képzésére, a mérnökinformatikus alap- és felsőoktatási szakképzési szak levelező tagozatára pedig másfélszer többen kerültek be.

A felvételi eljárás során új képzést is hirdettek „Szakoktató” néven, ami az ország jelenleg egyetlen olyan alapképzése, ahova nem szükséges emelt szintű érettségi. Ennek köszönhetően ezen a képzésen 73 fő kezdheti meg az évet. A kommunikáció és médiatudomány alapképzésen nappali és levelező tagozaton is több mint a duplájára emelkedett a létszám. Azoknak, akik ide nyertek felvételt, jó hír, hogy már nemcsak rendezvényszervezést és üzleti kommunikációt, hanem médiakommunikációt is választhatnak specializációként. Emelkedett a televíziós műsorkészítő és a gazdasági terület képzéseire felvettek száma is.

Azoknak, akik nem nyertek felvételt, az egyetem július 31-én családi nyílt napot rendez az intézmény A épületében, valamint lehetőségük van pótfelvételi útján is jelentkezni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában