Frissen Fejérből

2021.07.12. 07:15

Nagy érdeklődés övezte az igari falunapot

Egy mulatós énekes fellépése aratta az egyik legnagyobb közönségsikert szombaton a falunapon. Az este viszont már egy nyugdíjas tanítónőről szólt.

Majer Tamás

Sokan énekeltek együtt Bódi Csabival a napközben megrendezett koncerten

Fotó: Pesti Tamás / Fejér Megyei Hírlap

Zsúfolásig töltötték a helybéliek a rendezvénysátrat Bódi Csabi énekes délidőben kezdődő előadására. „Aranyeső a szép kis házra, / Aranyeső a családomra…” Délutáni ottjártunkkor azután helyi és környékbeli focisták gyűrték egymást. Persze nagy dolog egy labdarúgó- Európa-bajnokság, de az igazi mégis az, ha a helyiek, a „mi fiaink” rúgják a bőrt, szaggatják a hálót, szántják fel a pályát! A szurkolók között volt Csendesné Mészáros Szilvia is, aki elmondta, a falunapi események egyben zajlottak a búcsúval. Magunk is láttuk a szabadtéri játszóeszközöket; népszerű volt a vurstli.

Sokan énekeltek együtt Bódi Csabival a napközben megrendezett koncerten
Fotó: Pesti Tamás / Fejér Megyei Hírlap

Szilvia persze nem egyedül csinálta végig a falunapot, hanem családi, baráti társaságban. A főzőversenyre is beneveztek. Igazi fesztivál-, illetve bográcsé telt, csülkös babot készítettek. A legnemesebb pillanat este jött el: díszpolgári címet vehetett át Erdélyi Lászlóné! – Rózsika néni 1956-ban kezdett el tanítani Igar-Vám szőlőhegyen, majd 1970-ben került az igari intézménybe. Az iskolák összevonása után kezdett el tanítani a mezőszilasi általános iskolában. Tanítói pályafutását 1994-ben fejezte be – mondta el róla Molnár István polgármester, aki köszöntőjében kitért arra is, Erdélyi Lászlóné nyugdíjazása után is sok feladatot látott el Igar közösségi életében. – Egykori tanítványai, illetve a falu lakói részéről tisztelet és megbecsülés öleli körül – fogalmazott. Este Erdélyből, valamint Észak-Macedóniából érkező néptáncosok léptek színpadra, majd utcabál zárta a napot.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában