Frissen Fejérből

2021.07.30. 07:15

Meghozták a döntéseket – Csákvárról indulhat a 2022-es Tour de Hongrie

A héten összeült a város képviselő-testülete a közösségi ház Láng ház termében. Leginkább pályázatokkal kapcsolatban hoztak döntéseket, de a zárt ülésnek is több napirendi pontja volt.

Palocsai Jenő

A Tour de Hongrie indulóvárosa lennének

Fotó: FMH-archív / Pesti Tamás

Miután megismerte a testület a lejárt idejű határozatok végrehajtását, illetve a két ülés között végzett munkát, azonnal rátértek az önkormányzat által benyújtott, folyamatban lévő pályázatok megvitatására. Ebben helyet kapott a 2022-es Tour de Hongrie kérdése is.

Illés Szabolcs polgármester elmondta: – A kerékpárversennyel kapcsolatban az a döntés született, hogy mindenképpen beadjuk a jelentkezést, amennyiben pályázati forrást be tudunk vonni. Ha ez sikerül, akkor természetesen vállaljuk, hogy mi legyünk az indulóváros.

A Tour de Hongrie indulóvárosa lennének
Fotó: FMH-archív / Pesti Tamás

A napirendi pontok között szerepelt a Vértes fővárosában a Tersztyánszky Ödön Sportközpont épületének fejlesztése is. Illés úgy fogalmazott: – A sportközponttal kapcsolatban meg kellett adni a tulajdonosi hozzájárulást a beruházáshoz. Ezt mi természetesen meg is tettük, hiszen egyrészt értéknövelő beruházásról van szó, másrészt ez egy olyan energetikai fejlesztés, amivel a működtetési költségeket is optimalizálni tudjuk.

A fiatalok lakhatási feltételeinek támogatásáról zárt ülésen döntöttek, pontosabban kiderült, hogy csak döntöttek volna az ügyben, ugyanis hiá­ba szerették volna segíteni a letelepedő fiatalok lakáshoz jutását, végül nem volt egy igénylő sem – tudtuk meg az elöljárótól.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában