Frissen Fejérből

2021.07.24. 07:10

Megérkeztek végre a várva várt értesítők

Péntek este 20 órától – a korábbi évekhez hasonlóan – kihirdették a ponthatárokat és értesítették a felvételizőket, hogy bekerültek-e a vágyott szakokra. A friss érettségizők közül szép számmal jelentkeztek székesfehérvári egyetemek képzéseire is.

Szücs Zsuzska

Szép számmal jelentkeztek hallgatók a megyei egyetemek képzéseire is

Fotó: Illusztráció: Nagy Norbert/ Fejér Megyei Hírlap

Az Óbudai Egyetem Alba Regia Karán az állami ösztöndíjas műszakimenedzser-képzésre volt a legnehezebb bekerülni, ide 326 pontra volt szükségük a leendő hallgatóknak. A Budapesti Corvinus Egyetem Székesfehérvári Campusán az alábbiak szerint alakultak a pontok: a költségtérítéses gazdálkodási és menedzsment szakon 380, amíg a Corvinus ösztöndíjas képzésen 400 pont kellett a bekerüléshez. A Kodolányi János Egyetem székesfehérvári képzési pontján induló szakokra minimum 280 pont megszerzésével lehetett bejutni. A Dunaújvárosi Egyetem gazdálkodás és menedzsment, illetve kommunikáció- és médiatudományi államilag finanszírozott szakjaira a 400 pontot kellett elérni. A gazdaságinformatikus, gépészmérnöki és anyagmérnöki képzésekre 280 pontnál húzták meg a vonalat.

A Dunaújvárosi Egyetem képzési lehetőségeire több mint 2000 fő jelentkezett, legtöbben a gépészmérnöki alapképzés levelezős, államilag finanszírozott képzésére. A Budapesti Corvinus Egyetem Székesfehérvári Campusán a legnépszerűbb az önköltséges gazdálkodás és menedzsment szak volt, ide 170 hallgató nyújtotta be jelentkezését. Az Óbudai Egyetem Alba Regia karán 154 hallgató a mérnök-informatikus alapképzés államilag finanszírozott képzési formáját jelölte meg.

Szép számmal jelentkeztek hallgatók a megyei egyetemek képzéseire is
Fotó: Illusztráció: Nagy Norbert/ Fejér Megyei Hírlap

Megkérdeztünk néhány frissen bejutott hallgatót az idei felvételiről.

Boda Luca Boglárka a Székesfehérvári Teleki Blanka Gimnáziumban érettségizett, jelentkezését pedig az ELTE angol-spanyol szakos tanári képzésére nyújtotta be. – Voltak sikerélményeim a spanyol nyelvvel és a kultúra is rendkívül érdekel – mondta el lapunknak. Lucának sikerült bekerülni a kiválasztott képzésre, a ponthatárokat reálisnak ítélte.

Gelencsér Réka a Pécsi Tudományi Egyetem Egészségtudományi Karát szemelte ki. – Mindig is érdekelt a biológia és a sport. A sérülésem nem engedte a versenyszerű sportolást, ezért szeretnék segíteni olyan embereknek, akik ugyanezt élik át – mesélte arról, hogy miért éppen a gyógytornász szakot tűzte ki céljául. – A ponthatárokat a tavalyi évben a pandémia miatt lecsökkentették, idén viszont újra felemelték annak ellenére, hogy az idei végzősök többet tanultak online oktatásban – írta le nekünk a kissé igazságtalan helyzetet.

Bíró Gergő Zalán a Szegedi Tudományegyetem Általános Orvostudományi Karán képzelte el jövőjét – Kiskorom óta nagy álmom, hogy orvos legyek, jelenleg a kardiológia vonz a leginkább – mesélte Gergő, aki bejutott az egyetemre, így közelebb került álmai megvalósításához. A ponthatárokról elmondta, hogy korábbi években 430 körül mozgott a határ, ez tavaly 402-re csökkent. Idén mindenki remélte, hogy a távolléti oktatás miatt maradnak az alacsonyabb értékek, azonban sajnos fölfelé mozdultak a számok.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában