Frissen Fejérből

2021.07.01. 07:05

Megalakult az Agárdi Borlovagrend

Megalakult az Agárdi Borlovagrend, a magyar borlovagrendek legfiatalabbja, amely tarsolyában több, mint három, egészen pontosan tizenkét borospohárral elindult útjára.

Silye Sándor

Egy borkóstolás alkalmával jött a lovagrend ötlete

Fotó: Stock

Csóbor Jenő, a lovagrend vezetője, a kiváló borász elmondta, eddig is bizonyos időnként összeültek tizenketten, hol többen, hol kevesebben, kóstoltak helyi borokat. Másik alkalommal a magukkal hozott más (bor)vidékek vásárolt nedűit mérték a helyi termékekhez. E békés beszélgetések során merült fel, immár három éve, hogy mi lenne, ha saját borlovagrendet alakítanának?

Egy borkóstolás alkalmával jött a lovagrend ötlete
Fotó: Stock

Végül egy éve megalakultak, a bíróságon bejegyezték, mi több, felvették a magyar borlovagrendek közé őket. Megvan az elképzelésük a ruhájukról, zászlójukról, logójukról, de a járvány eddig lassította a megvalósulást. Tagjaik között vannak borból élő és kisebb kézműves borászok, illetve borkedvelők is. A megye borlovagrendjeivel folyamatos a kapcsolatuk, figyelnek azok tanácsaira.

Rövidesen, július 9., 10-én megtartják első rendezvényüket Agárdon, a Borparton, ahova kitelepülnek, kóstoltatják a szabadstrand területén boraikat, és meghívják e napra Fejér Borlovagrendjeit.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában