Frissen Fejérből

2021.07.05. 17:19

Két hivatás találkozása: kitüntették a kórházi mentést segítőket

Március 11-én hajnalban tűz ütött ki a Szent György Egyetemi Oktató Kórház Hotel épületében.

Szücs Zsuzska

20210705 Székesfehérvár, kórházi ápolók, tűzoltók köszöntése, Városháza. Fotós: Fehér GÁbor FG Fejér Megyei Hírlap

Fotó: Fehér Gábor / Fejér Megyei Hírlap

A tűzesetet egy televíziókészülék meghibásodása okozta. A kórházi dolgozók és a katasztrófavédelem munkatársai közös erővel összesen 128 beteget menekítettek ki az öt szintről. A város nevében a szolgálatkész munkáért elismerésekkel jutalmazták a mentésben résztvevőket a Városházán. Cser-Palkovics András polgármester köszöntőjében kiemelte, hogy a járványügyi védekezés csúcsán, különösen rosszkor következett be a tűzeset. Beszédében megköszönte a vészhelyzetben tanúsított példás helytállást, aminek köszönhetően nem következett be nagyobb tragédia. Bucsi László főigazgató gondolataiban elevenítette fel az ominózus hajnal eseményeit. Odaérkezésekor már teljes sötétségben, füstben zajlott a betegek kimenekítése. – Nem elszaladtak, hanem a betegek száját próbálták eltakarni – idézte fel a dolgozók áldozatkész munkáját. Ennek köszönhető, hogy a kórházban fekvő páciensek, nem szenvedtek el sérüléseket.

Fotó: Fehér Gábor / Fejér Megyei Hírlap

- A hivatások szerencsés találkozása volt – így indította beszédét Sallai László alezredes. A két hivatás-akik az emberek életéért harcolnak-sikeresen működött együtt azon a hajnalon. Miután világossá vált, hogy az elsődleges cél a betegek biztonságba helyezése, nem pedig a tűz oltása, tűzoltók és egészségügyi dolgozók közösen hajtották végre a feladatot. Székesfehérvár lakosságának köszönetét tolmácsolva Cser-Palkovics András polgármester nyújtott át elismerő okleveleket. A kórház részéről Nyakas Eszter, Németh Mariann, Juhász Judit, Konczné Eisler Zsuzsanna és Komáromi Ferenc érdemel köszönetet. A katasztrófavédelem dolgozói közül pedig Krausz Gábor, Réger István, Végh Ádám és Klébert Márton vehette át a város elismerését. Bátorságuknak és szolgálatkészségüknek hála, azon a hajnalon szolgálatukat siker koronázta.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában