Frissen Fejérből

2021.07.23. 07:00

Kerékpáros nyomok kerültek Fehérvár több útjára

A városban járva több helyen látható, hogy nagy, biciklit ábrázoló piktogramokat festenek fel az útra.

FMH

Az Erzsébet úton már elkészültek a kerékpáros nyomok, ezek a Mártírok úti, valódi kerékpársávhoz vezetnek

Fotó: Nagy Norbert / Fejér Megyei Hírlap

Amint az önkormányzattól megtudtuk, a fenntartható városi közlekedésfejlesztés és a kerékpárosbarát közúthálózat megvalósítása érdekében zajlik a kerékpáros nyomok felfestése több városrészben, és hamarosan megkezdődik a kerékpáros létesítmények építése is Székesfehérváron.

Az Erzsébet úton már elkészültek a kerékpáros nyomok, ezek a Mártírok úti, valódi kerékpársávhoz vezetnek
Fotó: Nagy Norbert / Fejér Megyei Hírlap

Egy, a közlekedési úthálózat kerékpárosbaráttá alakítását szolgáló pályázatnak köszönhetően összesen 367 jelet festenek fel Felsővárosban, a Kórház térségében és a Búr telepen. Felsővárosban a Kisteleki utca–Tompa M. utca–Fecskepart–Marhacsapás, valamint a Csutora–Forgó–Koppány utca és a Kertalja közben kerülnek fel a jelek az aszfaltra. Ez kapcsolódik a most épülő Mikszáth Kálmán úti és a jelenleg közbeszerzés alatt lévő Zámoly-Kiskút útja kerékpáros létesítményhez.

A kórház térségében és a Búr telepen a Hunyadi J.–Jedlik Á.–Kandó K.–Lánczos K.–­ Neumann J.–Puskás T.–Raktár utca, Erzsébet u.–Fűtőház–Gyár–Ifjúság–Kinizsi–Zrínyi utcákban elkészült festés kapcsolódik a Mártírok útján meglévő kerékpárossávhoz.

A városi kerékpárút-hálózat fejlesztésének köszönhetően a nyomvonalak összeérnek, és kapcsolódnak a Mártírok útján meglévő, illetve a Budapest és Balaton között épülő kerékpárúthoz és az Eurovelo kijelölt szakaszához.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában