Frissen Fejérből

2021.07.08. 17:16

Jubileumi megújulás az István Király Általános Iskolában

A következő tanévnyitón már felújított belső udvar fogadja az István Király Általános Iskola tanulóit. A képviselői keretből megvalósuló beruházás mellett az intézmény közvetlen közelében parkolóépítés is kezdődött.

Héjj Vivien

Harmincöt év nyomott hagyott az intézményen

Fotó: Fehér Gábor / Fejér Megyei Hírlap

Jelentős felújítási munkálatok zajlanak az István Király Általános Iskola udvarán. Az aszfaltburkolatot már felbontották, ezt új térkő burkolat váltja majd, több mint 10 millió forintos keretösszegből. Az udvaron található négy zöldszigetet később újítják fel, a tervek szerint társadalmi összefogással.

A helyszíni bejárás során Vargha Tamás államtitkár, országgyűlési képviselő elmondta, nagy öröm, hogy a két éve önkormányzati forrásból felújított kézilabdapálya után most újabb fejlesztés valósulhat meg az intézményben. Elmondta, a belső udvar meglévő burkolata töredezett volt, sok helyen felpúposodott, balesetveszélyessé vált. A gyermekek biztonsága érdekében az udvar térkő burkolatot kap.

Harmincöt év nyomott hagyott az intézményen
Fotó: Fehér Gábor / Fejér Megyei Hírlap

A tantestület és a diákok nevében az intézmény igazgatója mondott köszönetet a felújítás létrejöttéért.

– A 35. évfordulóra az iskola egy megszépült, 461 tanulót fogadni tudó intézménnyé válhat – fogalmazott Krählingné Kovács Tünde.

A városrész önkormányzati képviselője elmondta, a nyári tábor után rögtön elkezdték a munkálatokat a városgondnokság és a kivitelező cég szakemberei.

– A 35 év meglátszott ezen a közösségi téren, és valóban balesetveszélyes is volt, illetve szerettük volna méltóképpen ünnepelni ezt az évfordulót – tette hozzá Viza Attila.

Az intézmény mellett szintén fontos fejlesztés zajlik: a Saára Gyula program keretein belül 22 új parkolóhelyet és 2 kiss & go férőhelyet hoznak létre, valamint a meglévő parkolóhelyek egy részét is felújítják.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában