Frissen Fejérből

2021.07.15. 07:20

Jelmezt is ölthetnek az indulók a csókakői jótékonysági futáson

Tavaly azokat az óvodás- és iskoláskorú gyerekeket nevelő helyi családokat támogatták, akiknek jól jött a segítség a tanévkezdéshez, idén pedig a szintén helybeli Barkócaberkenye Néptánccsoportot segítik a jótékonysági futás szervezői.

Borsányi Bea

Tavaly már bebizonyosodott, hogy sok a segíteni szándékozó futó

Fotó: FMH-Archív (FG)

Aki részt vett bármelyik korábbi Csókakör Jótékonysági Trailen, az részben ismerheti a környéket. Ez pedig idén különösen jól jön majd, mert ezúttal nem nappal, hanem éjszaka vághatnak neki a különböző távoknak a résztvevők. Ahogy azt Szabados Melinda csókakői önkéntes, a jótékonysági futás ötletgazdája, szervezője elmondta, ebben az esztendőben a Barkócaberkenye Néptánccsoportot szeretnék támogatni, akik nemrégen fogtak bele egy saját próbaterem, illetve közösségi ház kialakításába. A tervek szerint az épület az egész csókakői közösséget szolgálja majd, hiszen az udvaron álló pajtában nemcsak néptáncos programokat, de egyéb koncerteket és kulturális eseményeket is szeretnének majd szervezni.

Tavaly már bebizonyosodott, hogy sok a segíteni szándékozó futó
Fotó: FMH-Archív (FG)

Az eredeti ötlet, a Szent Iván-éji futás ugyan nem valósult meg, de aki szeretne valamilyen jelmezt ölteni a futáshoz, az most is bátran megteheti. Fejlámpa, valamilyen világítás vagy világító mellény viszont kötelező lesz az indulóknak. A gyerekek 800 méteres, az idősebbek 5, 10 és 15 kilométeres távokon indulhatnak. Nevezni a helyszínen is lehet, de a rendezők inkább az előzetes regisztrációt javasolják, amelyet megtehetnek a 4runhappyteam.hu/szentivaneji/ oldalon. Gyerekeknek nem kell nevezés. A startpisztoly július 24-én 20.45 órakor dördül el először, de az indulókat már 19.30 órától várják a Jordán Parkerdőben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában