Frissen Fejérből

2021.07.06. 10:00

Ismét zajlik a kivitelezés Kisfaludnál

Új stratégiával indult el hétfőn a Budapest–Balaton kerékpárút részeként megépülő kerékpáros alagút kivitelezése. Egyelőre úgy tűnt, nincs komoly forgalmi fennakadás.

Héjj Vivien

Nyár végére befejeződhet a munka

Fotó: Pesti Tamás / Fejér Megyei Hírlap

Hétfő óta ismét zajlik a Budapest–Balaton kerékpáros útvonal kiépítéséhez kapcsolódó kivitelezés. A 7. számú főúton, Székesfehérvár-Kisfalud térségében kerékpáros alagutat építenek. A kivitelezés már korábban megkezdődött, azonban a fokozott forgalmi dugó miatt a kivitelező úgy döntött, más megoldást keres annak érdekében, hogy az autósok közlekedése – a lehetőségekhez képest – zavartalan maradhasson.

A Budai úton a városból kifelé haladva már jó előre burkolati jelek és forgalomirányító táblák jelzik: a külső sáv megszűnik. Ottjártunkkor az autósok figyelmesek voltak, idejében sávot váltottak, így nem alakult ki fennakadás, a város utolsó jelzőlámpája előtt sem állt kígyózó kocsisor. Délután fél öt körül hosszú percekig figyeltük a közlekedőket, és szerencsére úgy tapasztaltuk, szinte zavartalanul zajlott a forgalom, jöttek-mentek a járművek. Természetesen ehhez szükség volt arra is, hogy a sofőrök toleránsak, és adott esetben engedékenyek legyenek egymással.

Nyár végére befejeződhet a munka
Fotó: Pesti Tamás / Fejér Megyei Hírlap

A kivitelezőnek sikerült olyan megoldást találni, melynek köszönhetően a munkaterületen nincs szükség jelzőlámpás irányításra, egy-egy sávon mindkét irányban folyamatosan haladhat a forgalom.

Előreláthatóan két, két és fél hónapig tartanak a munkálatok. A kivitelező szeptember közepét jelölte meg véghatáridőnek, de folyamatosan dolgoznak azért, hogy akár már nyár végére befejeződhessen a munka ezen a szakaszon.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában