Top cikkek

2021.07.26. 11:30

Gondok a Velencei-tónál, régi kontra új fehérvári menetrend – Ezeket olvasták a múlt héten

Július utolsó előtti hete sem telt eseménytelenül Fejér megyében, mi pedig egy csokorba szedtük azokat a híreket, amelyek a leginkább foglalkoztatták a nagyérdeműt az elmúlt hét történesei közül.

feol.hu

Új járatokkal, számozással kell megismerkedni. Szokni kell!

Fotó: Pesti Tamás / Fejér Megyei Hírlap

1. Gondok a Velencei-tónál

Múlt hét csütörtökön robbant a hír miszerint a Fejér Megyei Kormányhivatal Népegészségügyi Főosztályának hatósági vízmintái négy velencei-tavi strand esetében határérték túllépéseket mutattak. Így a Drótszamár Park és Kemping Strand, Velence Resort & Spa, Agárd Napsugár Strand és a Gárdony Tini Strand üzemeltetése két egymást követő negatív mintaeredményig felfüggesztésre került.

https://www.feol.hu/kormanyhivatal/a-velencei-to-eszaki-partjan-tobb-strandot-bezart-a-kormanyhivatal-5132156/

Az ügyet azóta jobban körbejártuk és több strand üzemeltetőjét is megkérdeztük a kialakult helyzetről.

https://www.feol.hu/kozelet/helyi-kozelet/nagy-gond-ez-az-egesz-velencei-tonak-5140115/

2. Régi kontra új fehérvári buszmenetrend

Július 17-én lépett életbe az új fehérvári buszmenetrend, ám nem aratott osztatlan sikert. Cser-Palkovics András közösségi oldalán kérte a lakóközösséget, hogy értékeljék az új hálózatot, és szavazzanak, hogy visszatérjen-e a régi. A válaszok egyértelműek voltak, így augusztus elsejétől ismét a régi menetrend szerint járnak majd a buszok Fehérváron.

https://www.feol.hu/kozelet/helyi-kozelet/buszmenetrend-minden-marad-a-regiben-5134274/?utm_source=facebook&utm_medium=social&utm_campaign=feol&fbclid=IwAR26Q9QOFvVQ-v8xjoE2fKY8poyn5qMGNxUgCq96RGl_k3XkylcK_G1TEUE

3. Súlyos változások a Vidinél

Zajlik az élet a Mol Fehérvár FC-nél, Kovács Zoltán távozása után sajtóhírek szerint három labdarúgót, Samy Bourard-t, Evandrót és Lyes Hourit is az NB III-as csapathoz irányítottak.

https://www.feol.hu/sport/helyi-sport/sulyos-valtozasok-a-vidinel-harom-jatekos-kerult-az-nb-iii-as-csapatba-5128619/

4. Hívásnak még nem örülhettek így a dunaújvárosi mentőállomáson

https://www.feol.hu/kozelet/helyi-kozelet/hivasnak-meg-nem-orulhettek-igy-a-dunaujvarosi-mentoallomason-5133950/

5. Kellemetlen csomag a Palotai úton

Mondhatni érdekes, de leginkább nem kívánatos csomagot kapott a nyakába, ruhájára egy Székesfehérváron bicikliző anyuka, miközben a Palotai úton kerékpározott néhány nappal ezelőtt. A fiatal nő a székesfehérváriak számára létrehozott közösségimédia-csoportban hívta fel a kerékpárosok és a gyalogosok figyelmét azzal, hogy leírta tapasztalatait a néhány nappal korábban megélt szerencsétlen eseményekről. A beszámoló szerint a Palotai úti tízemeletes panelházak előtt futó kerékpárúton kapta nyakába a nem kívánt, vizes és sáros csomagot, ami vélhetően egy erkélyről vagy egy ablakból érkezett.

https://www.feol.hu/kozelet/helyi-kozelet/palotai-ut-kellemetlen-csomag-erkezik-kerekparozas-5130191/

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában